V sredo, 15. 5. 2024, smo se z nadarjenimi učenci naše šole odpravili v Ljubljano. Tam smo najprej obiskali medijsko hišo PRO Plus, kjer ustvarjajo znana televizijska programa POP TV in Kanal A.

Vodička Laura Vnuk nas je popeljala po TV-hiši, družbo pa so nam delali tudi novinarja Žiga Bonča in Alen Podlesnik ter urednica informativne oddaje 24 ur Katja Horvat, ki so nam predstavili vsak svoje delo. Ogledali smo si različne studie – tistega, kjer snemajo šov Slovenija ima talent, ter tista, v katerih se med drugim snemata informativni oddaji Svet na Kanalu A in 24 ur – in spoznali, kako nastajajo različni TV-prispevki.

Po uri in pol, ki smo jo preživeli v družbi televizijcev, smo se odpravili v center Ljubljane, kjer smo  poskrbeli za lačne želodčke.

Po kosilu smo se odpravili v znan ljubljanski park Tivoli, kjer domuje Mednarodni grafični likovni center. Za začetek smo si ogledali razstavo umetnika Zmaga Jeraja, nato pa smo imeli triurno delavnico sitotiska. Na njej smo ustvarjali motive, ki smo jih na koncu v grafični delavnici natisnili na majice.

Malo pred šesto uro popoldne smo se po dolgem, a zanimivem in ustvarjalnem dnevu odpeljali domov.

Mentorici Špela Cimerman Hudopisk in Duška Vlašič

Dostopnost