V ponedeljek, 16.9.2019 smo se peš odpravili na Lokvico. Pot je bila kar dolga. Ko smo prišli do gasilskega doma, pri katerem smo imeli športni dan, smo najprej pomalicali. Potem pa smo se šli igrat. Fantje so igrali nogomet, nekateri smo se samo pogovarjali, nekateri so igrali badminton. A zelo hitro smo se vrnili nazaj. Vse so nas zelo bolele noge in iz vej, ki smo jih našli, smo si naredili pohodniške palice. Meni je bilo všeč na športnem dnevu in družila sem se z veliko prijateljicami.

Brina Papič, 5. A

V ponedeljek,16.9., smo šli na pohod na Lokvico. Hodili smo po gozdni poti. Hodili smo kar daleč. Na poti smo se tudi večkrat ustavili, da popijemo in kaj majhnega tudi pojemo. Ko smo prišli na Lokvico, smo prečkali cesto s hitro hojo. Avti so se nam ustavili. Še malo smo hodili in prišli smo na igrišče. Na igrišču smo pojedli in popili in se igrali, nogomet, košarko, badminton. Imeli so tudi igrala in eni so se tudi gugali na njih. Malo smo se igrali in šli nazaj v šolo. Na poti smo srečali psa. Bil je zelo lep. Prišli smo v šolo, šli na kosilo in eni domov, nekateri pa v podaljšano bivanje. Bilo nam je lepo.

Ariana Ribarić, 5. A

V ponedeljek,16.9.2019, smo se peti razredi odpravili na Lokvico, na igrišče. Hodili smo čez gozd. V gozdu smo se nekajkrat vstavili. Ko smo prišli na Lokvico smo se odpravili do igrišča. Medtem smo videli nekaj kužkov in veliko gosenico. Ko smo prišli na igrišče, smo si najprej pomalicali, nato pa se začeli igrati. Igrali smo nogomet, odbojko, badminton… Všeč mi je bilo to, da smo veliko časa preživeli zunaj in veliko telovadili. Tam smo se tudi gugali na gugalnicah in se peljali z rolko. Ta športni dan mi je bil zelo všeč in rada ga bi ponovila.

TINA ŠKOF, 5.b

V ponedeljek, 16.9.2019, smo učenci 5. razredov OŠ Metlika imeli športni dan. Šli smo na igrišče na Lokvici. Prehodili smo 4,5 km, da smo prišli do tam. Tam smo najprej pojedli malico, potem pa se šli igrat. Igrali smo košarko, nogomet, odbojko, se lovili … Okoli 12.00 smo se odpravili nazaj do šole. Ko smo prišli nazaj do šole, smo šli domov, na verouk, na kosilo, v podaljšano bivanje …

Na športnem dnevu je bilo zanimivo.

Luka Plut, 5. a

Dostopnost