V ponedeljek, 11. 11. 2019, smo učenci 3. a razreda sodelovali v ulični akciji programa »Otroci za varnost v prometu«. Nosilec programa, Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Novo mesto, je v sodelovanju s Policijsko postajo Metlika izvedel akcijo ustavljanja naključnih voznikov na šolskem postajališču. V času akcije so policisti ustavljali voznike, opravili kontrolo dokumentov in  preizkus alkoholiziranosti, nato sta k vozilu pristopila otroka in vozniku podarila slikovni izdelek s sporočilom in zloženko o alkoholu ter mu zaželela srečno in varno vožnjo brez alkohola.

Bili smo s policaji na Pungartu. Policisti so ustavljali voznike, mi pa smo jim delili vrečke in zgibanke. Najbolj mi je bilo všeč, ko so vsi napihali 00. Imeli smo se lepo in na koncu smo dobili nagrado.
Matej

Vozniku sem dal roko in mu zaželel srečno pot. Najboljše mi je bilo, ko je policaj ustavljal voznike in jim dal pihat. Zelo mi je bilo dobro.
Nik

Meni je bilo najlepše, ko sem dal darilo in ko sem zaželel srečno pot.
Edi

Danes smo pomagali policistom. Najbolj mi je bilo všeč, ko sva z Valom delila liste. Voznikom sva zaželela srečno vožnjo brez alkohola.
Sandi

Dostopnost