Učenci izbirnega predmeta ŠOLSKO NOVINARSTVO smo po prvem tednu šolanja na daljavo za izjave na to temo poprosili nekaj svojih sošolcev in prijateljev.

Povprašali smo jih:

Si opravil vse zadolžitve, ki so ti jih prvi teden naložili učitelji?

Ti je tak pouk na daljavo všeč? Kaj ti je še posebej všeč?

Kaj ti pri takem pouku na daljavo ni všeč? Imaš kakšne težave?

Pogrešaš šolo, sošolce, učitelje …?

 

 

Da, opravil sem vse zadolžitve. Pouk na daljavo mi je še kar všeč. Ni mi všeč, ker moramo vsak dan spremljati, kaj je objavljeno na spletni strani šole. Pogrešam sošolce.

bratranec Robert, 3. r.

 

Opravila sem vse zadolžitve za prvi teden. Tak pouk mi je všeč, ker si delo lahko razporedim čez cel dan. Ni mi všeč, ker je veliko učnih listov. Pogrešam sošolce in tudi nekatere učitelje.

sestrična Tea, 8. r.

 

Nisem opravila še vseh zadolžitev, ker je veliko dela. Pouka na daljavo mi je všeč, ker sem doma in se hkrati tudi učim. Pogrešam sošolce in prijatelje, pogrešam klepet med odmori.

sestrična Nika, 9. r.

Izjave zbral: Ivor Maček, 7. a

 

 

Vse zadolžitve sem opravila. Tako delo mi je všeč, saj lahko zjutraj dlje spim. Ni mi všeč elektronska komunikacija. Šole, sošolcev in učiteljev ne pogrešam.

sestra Tjaša, srednješolka

 

Šolsko delo sem opravila, zelo so mi všeč naloge prek spleta. Ni mi všeč, da včasih dajo učitelji preveč naloge. Pogrešam druženje s prijatelji, sošolci in zanimive razlage učiteljev.

sošolka Lana, 8. r.

 

Opravila sem vse zadolžitve prvega tedna. Všeč mi je, saj sem lahko več časa z družino in všeč mi je, ker lahko spim dlje kot običajno.

Ni mi všeč, če bomo morali pouk nadomeščati med počitnicami, saj se mi zdi, da vsi naredimo tisto, kar nam učitelji pošljejo. Nimam velikih težav, samo nekaj časa traja, da se odpre spletna stran šole.

Pogrešam prijatelje, saj so mi zelo pomembni, čeprav se  lahko pogovarjam tudi prek telefona. Veliko bolj všeč pa mi je, če jih vidim v živo, rada bi več časa preživela z njimi, saj se bližajo poletne počitnice, takrat jih spet ne bom.

sošolka Nika, 8. r.

 

Opravila sem vse zadolžitve tega tedna, saj je tako bolje, da imam urejeno vse sproti.

Pouk na daljavo mi je bolj všeč, saj lahko za šolo delam, kadar koli, ne glede na čas. Posebej pa mi je všeč, če česa ne vem, lahko vprašam sorodnike in družino. Ni mi pa všeč to, da imamo veliko za delati in da se ne smemo družiti s prijatelji. Pogrešam prijatelje in sošolce ter pravo razlago učiteljev.

sošolka Ida, 8. r.

Izjave zbrala: Maša Lojk, 8. b

 

 

Zelo rad delam naloge na spletu. Doma mi je dolgčas, ker ni šole, pa rišem, se sprehajam … Šolo zelo pogrešam, upam, da se kmalu vrnem v šolske klopi. Rajši bi bil v šoli zaradi tega, ker če na primer dobim kakšno nalogo za narediti, ne vem, kako naj jo naredim. Po drugi strani pa mi je všeč, saj tako naredim nekaj sam brez pomoči učiteljev. Šolo seveda pogrešam in komaj čakam, da se vrnem v šolske klopi.

brat Dušan, 7. r.

Šolskih del ne opravljam vsakič, ko pride kaj novega. Mogoče malo pogrešam šolo, ampak lepše je doma. Ne morem reči, da mi je všeč, če ne delam vsak dan, ampak brat je zelo hud na mene in govori, da je to obvezno in da to niso počitnice. Dela se mi zdi preveč. Šolo malo pogrešam. Včasih jo tako pogrešam, da doma sitnarim, kdaj se bo začela.

brat Florjan, 2. r.       

Šolska dela opravljam sproti in mi je všeč delati delo na takšen način, ampak pogrešam šolo, učitelje, sošolce … Meni je ta pouk zelo všeč zato, ker v šoli nam pomagajo učitelji, tu pa delamo vse samostojni in iz tega se lahko veliko naučimo. Ni mi všeč, da je preveč dela. Šolo zelo pogrešam, kot sem rekel že prej. Čudno se mi zdi, da smo sredi tedna, jaz pa sem doma.

jaz, Matej, 8. r.

Izjave zbral: Matej Hudorovac, 8. a

 

 

Za šolo sem vse opravil. Tak pouk mi je všeč, najbolj všeč pa mi je, da imamo več prostega časa. Ni pa mi všeč to, da ni zraven učiteljev, ki ti takoj lahko razložijo snov. Večjih problemov nimam. Da, pogrešam šolo, ker je bilo tam malo lažje, ko si imel učiteljico zraven in si odgovor dobil takoj. Sošolce tudi pogrešam, saj smo se vsak dan družili, sedaj pa je to večinoma prekinjeno.

prijatelj Mark, 8. r.

 

Dela za šolo še nisem opravila do konca. Pri delu na daljavo mi ni všeč, ker veliko stvari ne vem in jih sama ne morem razumeti. Všeč pa mi je, da si sama izbiram, kdaj bom kaj naredila. Šole ne pogrešam, prijatelje zelo, nekatere učitelje tudi.

prijateljica Branka, 7. r.

Delo za šolo sem že opravil. Tak pouk mi je všeč, saj lahko delam preko računalnika. Nimam nobenih težav. Ni mi všeč, da ne vidim prijateljev. Pogrešam prijatelje in šolo tudi.

sošolec Lan, 8. r.

 

Opravila sem veliko večino dela za prvi teden. Pouk na daljavo mi je všeč, ker si sama lahko razporedim šolske in druge aktivnosti skozi dan. Pri takem delu mi manjka razlaga učiteljev, ki bi ti v živo razložili snov. Težav nimam, saj delam sproti. Pogrešam prijatelje in sošolce.

sošolka Anja, 8. r.

 

Za prvi teden sem opravila vse, za drugi pa še ne. Pouk na daljavo mi je všeč, saj se mi ni treba zbujati tako zgodaj. Ni mi všeč, da nekateri učitelji dajo nejasna navodila in se moramo sami znajti. Pogrešam nekatere učitelje in nekatere sošolce, tiste, s katerimi se najbolj družim.

sošolka Nika, 8. r.

 

Izjave zbrala: Urška Stojnič, 8. a

 

 

Dostopnost