V četrtek, 24. 9. 2020, smo se vsi petošolci odpravili v Čurile. Pot je bila zelo naporna. Odšli smo skozi Križevsko vas do KZ Metlika. Tam smo se ustavili in pojedli malico. Naprej smo hodili po blatni poti, ki je vodila do Rosalnic. Potem smo odšli na igrišče v Čurilah. Tam smo se igrali, zabavali in odkrili »multikeksiče«. Zelo so bili dobri, zato smo vse pojedli. Na igrišču smo fantje igrali nogomet. Dva fanta je pičila divja čebela. Pot smo nadaljevali do Obrha, mimo Aleksovega dvorišča do šole.

Zelo sem se namučil, ker smo imeli samo štiri postanke, ampak je bilo kljub vsemu zelo lepo in smešno, bilo je bolje, kot da bi bili cel dan v razredu, kjer bi zehali kot levi.

Vito Štrucelj, 5. d

V četrtek, 24. 9. 2020, smo obeleževali dan športa. Vsi peti razredi smo imeli športni dan.

Zjutraj smo se zbrali v razredu in šli po malico. Dobili smo polnjene štručke s salamo in sirom. Ko smo pojedli, smo se okoli 8.45 odpravili na pot. Hodili smo po pločniku in nato po polju. Tam je bilo veliko luž. Čez nekaj časa smo prišli do ceste, ki gre iz Metlike proti Črnomlju. Prečkali smo cesto in se po poti odpravili naprej. Odšli smo do Križevske vasi, kjer smo prečkali železniško progo. Ustavili smo se pri hiši učiteljice Jasmine Štampfelj in pomalicali. Tam smo tudi božali psa. Kmalu zatem smo se odpravili po cesti naprej. Hodili smo mimo travnika, kjer je bilo ogromno mušic. Končno smo prišli do igrišča in tam so nas začeli napadati komarji. Malo smo se igrali, potem pa smo šli nazaj. Na poti nazaj smo šli mimo Obrha ter se za kratko ustavili in se tudi fotografirali. Nato smo šli po hribu nazaj do šole.

Vsi smo bili zelo utrujeni in bolele so nas noge, vendar mislim, da nam je vsem bilo lepo in lepše kot sedeti v šoli pet celih ur.

Azra Perko, 5. d

Dostopnost