V četrtek, 12. 11., smo imeli učenci 3. razredov kulturni dan na daljavo. Spoznali smo pravljico Pekarna Mišmaš, ki jo je napisala slovenska pisateljica Svetlana Makarovič.

Zgodba o dobroti skromnega peka Mišmaša, ki revnim ljudem in otrokom daje kruh tudi zastonj, o zlobni in jezični Jedrt, ki hoče za vsako ceno izvedeti, kako Mišmašu uspe speči tako dober kruh, in ubogem mačku, ki ga Jedrt tako izkorišča, da se končno odloči ostati kar pri Mišmašu, je zaživela v lutkovni uspešnici Mini teatra, katero so si učenci ogledali kar z domačih naslonjačev.

Po ogledu predstave so imeli učenci veliko možnosti poustvarjanja. Večino tretješolcev je pek Mišmaš tako navdušil, da so tudi sami postali pravi pekovski mojstri. Svoje pekovske mojstrovine so ujeli v objektiv, da jih lahko občudujemo tudi drugi. Z različnimi dobrotami pa so tokrat razvajali le brbončice družinskih članov. Izbirali so lahko tudi med mnogimi drugimi nalogami kot so: likovno uprizarjanje Mišmaševe pekarne, pisanje najljubših receptov, obnova pravljice, opis glavnih oseb itd…

Učenec Rihard pa se je še posebej potrudil in kot Mišmašev pomočnik posnel video, ki si ga lahko ogledate na povezavi:

Vabljeni k ogledu galerije izdelkov.

KULTURNI DAN – Pekarna Mišmaš (Žan Janjac, 3.a, november 2020)

Dostopnost