Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, že šesta zapored, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizira jo Društvo radi pišemo z roko v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

V tej akciji ponovno sodeluje tudi naša šola, saj se zavedamo pomena ohranjanja pisanja z roko. Na srečo lahko pišemo z roko tudi v času pandemije in v teh dneh, ko moramo biti več doma ali vsaj v bližnji okolici, imamo morda več časa za kaj novega ali pozabljenega. Na primer, pisanje z roko.

Akcija bo letos potekala od  18.1.2021- 22.1.2021.

 

 Žal so trenutne razmere take, da z učenci ne morejo izvajati dejavnosti, ki bi bile enakovredne tem, ki jih izvajamo v šoli. Najverjetneje bo v sklopu izobraževanja na daljavo nastalo manj pisnih izdelkov kot bi jih sicer pri poučevanju v šoli.

Osrednja tema Tedna 2021 je ‘Pišem pismo prijatelju’. V ta namen bomo izvajali številne dejavnosti.

Vabimo tudi  vas, da se nam v akciji pridružite in tako osveščate vse okoli sebe o pomenu pisanja z roko. V času prevlade digitalne komunikacije je to nepogrešljiva spretnost, ki jo moramo ohranjati in negovati. Pisanje z roko je pomembna spretnost, ki jo razvijamo z vajo. Naši možgani so pri pisanju z roko zelo aktivni, informacije, ki jih zapišemo z roko, se v spominu obdržijo dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več informacij, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost.

Akcija je organizirana skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo. Ambasadorji letošnje akcije so kirurg in aktivist dr. Erik Brecelj, režiserka in scenaristka Urša Menart ter kolesarski šampion Tadej Pogačar. Akciji se je pridružila tudi ministrica, dr. Simona Kustec, ki je z roko napisala nagovor.

Pripravila: Lidija Peršin

 

Dostopnost