V četrtek oziroma v petek, 14. 1. 2021 oziroma 15. 1. 2021, so imeli učenci 4. razreda naravoslovni dan z naslovom Igriva orientacija. Izvedba naravoslovnega dne je potekala na daljavo, vključeni pa so bili tudi učitelji CŠOD Lipa. 

Učenci so najprej ponovili glavne in stranske strani neba, seznanili so se, kako se lahko orientiramo v naravi s pomočjo sonca, sence, ure in kompasa. Utrdili so znanje, da vsak zemljevid vsebuje: znake, tloris, mrežo, legendo, naslov, datum, avtorja in grafično merilo. 

Vsebinskemu delu je sledila praktična delavnica. Učenci so naredili obvezne naloge: moj prostor, poišči na zemljevidu Slovenije, izdelava kompasa. Izbirali pa so lahko tudi med neobveznimi nalogami: zavzemi položaj, popotovanje po listi, robotki na vetrovnici, labirint močvirje, navodila za pot do zaklada. Ta del so opravili samostojno doma ali pa s pomočjo staršev. Učenci so si za izpeljavo nalog lahko izbrali tudi delo na prostem, ne samo v stanovanju ali hiši. 

Na skupnem delu so predstavili svoje naloge. Pri opravljanju in raziskovanju so bili uspešni. Kaj vse so počeli pa si lahko pogledate v galeriji. 

Dostopnost