OBISK MUZEJA IN TKALSKE DELAVNICE

Včeraj, 12.5.2021, smo učenci 5.b obiskali Belokranjski muzej v Metliki.

Najprej smo prišli v šolo in prej pojedli malico. Nato smo se obuli in oblekli, vzeli svoje nahrbtnike in se peš odpravili do muzeja. Ko smo prišli, smo si najprej ogledali filmček o Beli krajini, si vzeli križanke in kemike. Križanke smo reševali med ogledom.

Najprej smo si ogledali stvari iz kamene dobe. Voditeljica Alenka nam je tudi predstavila različne stvari in zakaj so se uporabljale, kako so jih naredili.

Po ogledu kamene dobe smo si skupaj ogledali tudi stvari iz celotne prazgodovine. Nato smo si ogledali stari vek iz časa Rimljanov, potem pa še srednji vek, v katerem je bilo veliko najdb. Nazadnje smo si ogledali novi vek, kjer so bile tudi stvari iz prve in druge svetovne vojne.

Po ogledu celotnega muzeja smo odšli v sobo, v kateri je bila pripravljena delavnica. Tam smo spletli zapestnice iz lanenih vrvic in okraskov. To so bili polžki, ki so v prazgodovini  predstavljali denar. Alenka pravi, da nam bodo te zapestnice prinesle srečo za konec šolskega leta. Ko smo končali zapestnice, smo se z njimi tudi poslikali.

Zahvalili smo se voditeljici za lepo predstavitev po muzeju in zanimivo delavnico.

Dan je bil lep in poučen. Všeč mi je bila delavnica in ker smo lahko videli stare predmete in tudi izvedeli kaj več.

Anja Škof, 5.b

Dostopnost