Tudi v letošnjem letu se bo naša šola priključili vseslovenski akciji Teden pisanja z roko 2022, ki bo potekala od 17.- 21. januarja 2022. Akcijo organizira društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo in nekaterimi podjetji.

Pisanje je izvirna človekova spretnost. Naš rokopis je unikaten in neponovljiv. Osrednja tema letošnje akcije je Pišem z roko, ker…, torej bomo opozarjali na prednosti pisanja z roko (boljši spomin, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finomotoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi…)

Vsako leto Teden pisanja z roko podprejo tudi izbrani ambasadorji. Letošnji so:  pisatelj Tadej Golob, igralka Mojca Fatur in olimpijska zmagovalka Janja Garnbret.

Na šoli bodo potekale dejavnosti, kjer bomo učence spodbudili k pisanju z roko in s tem ozaveščali pomen ohranjanja pisave, njeno berljivost in izvirnost.

Tudi starši, stari starši ste vabljeni k sodelovanju. Veseli bomo vsakega sestavka, misli, sporočila, ki ga boste delili z nami in s tem pomagali ohraniti pisanje z roko.

Svoje zapise lahko »naložite« na pripravljeni Padlet, ga prinese učenec v razred ali ga posredujete na naslov: lidija.persin@osmetlika.si.

Hvala vam.

Dostopnost