Odpeljali smo se na Radovico. Obiskali smo šolo Bistra Buča. Tam nas je pričakal učitelj. Odšli smo v učilnico. Usedli smo se v klopi, pred sabo pa smo imeli majhne tablice s kredo in gobico. Učitelj je bil zelo strog. Sedeti smo morali pokončno in roke smo imeli izza hrbta. Ko si želel kaj povedati, si moral dvigniti roko se vstati in začeti stavek z tovariš učitelj. Kasneje smo si še ogledali muzej, ki je zraven šole. Notri je bil predstavljen jamski medved in njegovo okostje. Bilo mi je zelo zabavno in poučno. Upam, bom lahko še kdaj obiskala staro šolo. 

Špela Ogulin, 5.b

V sredo smo z razredom obiskali šolo Bistra buča. Ko je učitelj vstopil, je z zvončkom naznanil začetek ure. Med poukom smo risali s kredo na tablice. Učili smo se o preteklosti Bele krajine. Narisali smo tri slike: pogačo, odojka in letalo. Sedeli smo zravnano, roke smo imeli izza hrbta. Ob koncu pouka smo dobili spričevala. Vsi smo dobili iste ocene. Ogledali smo si tudi okostje jamskega medveda in drugih živali. Videli smo tudi primerjavo jamskega medveda z drugimi medvedi. Po ogledu razstave smo se s kombijem odpeljali nazaj v šolo. Bilo mi je všeč ter zabavno. 

Erazem Štefanič, 5.b

S kombijem smo se odpravili na Radovico v osnovno šolo Bistra buča. Tam smo se pretvarjali, da smo učenci v starih časih. Učitelj je bil strog. Imeli smo tablice, gobico za brisanje in kredo. Pogovarjali smo se o zgodovini  Bele krajine. Zapeli smo pesem Lepa Anka kolo vodi. Risali smo tudi na tablice in veliko tablo. Nazadnje smo vsi prejeli spričevala. Ogledali smo si še muzej jamskega medveda. Tam smo videli okostje jamskega medveda in njegove zobe. Bilo je zabavno. Upam, da bomo šli še kdaj. 

Jerneja Pezdirec, 5.b 

Dostopnost