Zjutraj smo se odpravili v Ljubljano. Ko smo prišli v Ljubljano, smo izstopili iz avtobusa. Sprehodili smo se po Zmajskem mostu in kmalu prišli do Hiše eksperimentov. Ko smo vstopili, so nam najprej povedali navodila. Bili smo v treh skupinah. Najbolj zanimivo mi je bilo, ko sem bila na postelji z žeblji, naprava za recikliranje in mehurčki. Ko smo šli iz Hiše eksperimentov, smo šli na Prešernov trg. Tam smo pomalicali in odšli na sladoled. Potem smo se sprehodili do Mini teatra. V njem smo si ogledali lutkovno predstavo Žabji kralj.

Anika, 3. b

 

Zjutraj smo se tretji razredi dobili na avtobusni postaji na Pungartu. Z avtobusom smo se odpeljali v Ljubljano. V Ljubljani smo se sprehodili do Hiše eksperimentov, kjer smo si ogledali eksperimente. Bilo je zelo lepo. V Hiši eksperimentov je bila najboljša postelja z žeblji. Ko je bilo konec, smo šli na Prešernov trg. Bilo je zelo vroče in zaslužili smo si sladoled. Ko smo ga polizali, smo se sprehodili do Mini teatra. Tam smo si ogledali lutkovno predstavo z naslovom Žabji kralj. Ko smo pogledali predstavo, smo šli spet na postajo, kjer smo počakali avtobus. Vrnili smo se v Metliko. Tam so nas že čakali starši.

Timon, 3. b

 

V četrtek smo se tretji razredi odpravili na izlet. Ko nas je prišel iskat avtobus, smo vstopili. Med vožnjo smo se enkrat ustavili. Ko smo prišli v Ljubljano, smo šli v Hišo eksperimentov. Tam mi je bila najbolj všeč postelja z žeblji, risanje živali in ko si v ogledalu videl veliko svojih podob. Nato smo šli do Prešernovega trga. Tam smo popili, pojedli in hranili golobe. Potem smo šli v Mini teater. Tam smo gledali predstavo Žabji kralj. Ko je bilo konec predstave, smo šli do avtobusa. Na avtobusu smo se zabavali. Ko smo prišli v Metliko, so nas prišli iskat starši.

Maša, 3. b

 

V četrtek, 12. 5.,  smo šli v Ljubljano. Najbolj mi je bilo všeč v gledališču. Razumela sem vsebino zgodbe. Tudi sladoled je bil zelo okusen. Ljubljana je zelo lepo mesto ampak je bilo ta dan zelo vroče. V Hiši eksperimentov so mi bili najbolj všeč milni mehurčki in veliko ogledal. Vse mi je bilo zelo všeč in zelo sem uživala.

Sofiia Vladimirova, 3. D

 

Iz Pungarta smo se odpeljali v Ljubljano. Tam smo se najprej sprehodili in ustavili na sladoledu. Potem smo se odpravili do Prešernovega kipa.  Ko smo se poslikali, smo se odpravili v Hišo eksperimentov. Najljubši eksperimenti so mi bili: sateliti; poskus, kjer si žičko namočil v tekočino ter si dal žičko na ogenj. Ogenj je gorel v različnih barvah. Všeč mi je bilo tudi, po smo se špricali. Potem smo se odpravili v gledališče gledat predstavo Žabji kralj.

Gašper Guštin, 3. D

 

V četrtek smo na Pungartu čakali na avtobus. Potem smo šli v Ljubljano. Ko smo prišli v Ljubljano, smo si kupili sladoled, ki je bil zelo dober. Potem smo šli v Hišo eksperimentov. Najboljši eksperiment so mi bili milni mehurčki in mreža, ki je bila na dotik kot »slime«. Všeč mi je bila tudi postelja z žeblji, vodna pištola, žoge v zraku, žičke z barvnim ognjem in deska, ki oddaja mehurčke. Potem smo šli gledat lutkovno predstavo ter po predstavi na avtobus in domov.

Ella Hribljan, 3. D

 

Ko smo prišli v Ljubljano, smo šli najprej na sladoled, potem pa smo si ogledali Ljubljano. Velikokrat smo se tudi poslikali. Ko smo prišli v Hišo eksperimentov, smo se lotili preizkušanja različnih eksperimentov. Tam je bila postelja z žeblji, program, v katerem si lahko naredil film, pogovarjanje na daleč, boben ter ogledalo, v katerem si lahko videl 1000 ljudi in še več. Nato smo odšli na predstavo. Naslov predstave je bil Žabji kralj. Bilo je zelo lepo.

Mia Drganc, 3. D

 

V četrtek smo šli v Ljubljano. V Hiši eksperimentov smo delali različne poizkuse. Delali smo z roboti na sončne celice, pihali smo mehurčke, ležali smo na postelji z žeblji, igrali igrico… Potem smo šli na sladoled. Poslikali smo se na Prešernovem trgu. Nato smo šli proti avtobusu. Odpeljali smo se domov v Metliko.

Liam Brunski, 3. D

Dostopnost