V petek 16. septembra 2022, smo se 8. razredi odpravili v Celje in bližnjo okolico.

Po daljši vožnji ob Savi smo se ustavili v krajinskem parku z namenom, da bi si ogledali jamo Pekel. Vodniki so nas sprehodili po jami in nam razložili še nekaj zanimivih stvari o njej in katere živali notri prebivajo. Jamo so okraševale velike skale, kapniki, potok na koncu jame pa še velik slap, vreden občudovanja, saj je zaradi deževnega vremena bil še bolj izrazit.

Po obisku jame smo nadaljevali na Celjski sejem. Vstopili smo v kraj, kjer so bili razkazani vsi možni poklici in šole, od slaščičarjev pa vse do vojakov. Obiskali smo vsako stojnico, na kateri smo povprašali nekaj vprašanj o delu, ki ga izvajajo, predmetih, ki jih uporabljajo ipd. V prostem času pa smo se lahko še sami sprehodili po svoje. Gledali smo, kako slaščičarji delajo piškote, strojniki z železom, vojaki z orožjem, gozdarji s posebnimi stroji itd.

Napočil je čas, ko pa smo se odpravili na Celjski grad. Z gradu smo videli velik del mesta. V stolpu so nam povedali o njegovi zgodovini in njegovih vladarjih. Videli smo tudi obleke, ki so jih nosili tako  viteški kot grajski ljudje. Obšli smo kar nekaj grozljivih mučilnih naprav.

Od gradu smo se poslovili in se zvečer po dolgem dnevu, v katerem smo spoznali veliko novih stvari, vrnili domov.

 

Rok Žlogar, 8. b

Dostopnost