V četrtek, 22. 9. 2022, smo se v preduri zbrali v kulturnem domu Metlika. Imeli smo predavanje o vožnji z avtomobilčki na akumulator. Na predavanju smo osvežili svoje znanje o uporabi prometnih znakov v prometu. Po prvi šolski uri smo odšli v šolo na malico. Nato smo odšli na Pungart, si ogledali poligon in pričeli z vožnjo. Poligon je bil sestavljen iz prometnih znakov in semaforja. Avtomobilčke je poganjal akumulator, imeli so zavoro, plin, volan, ter varnostni pas s katerim smo se pripeli. Imeli smo se zelo lepo.

Eva Štubljar, 5. b

 

Zjutraj smo imeli preduro. Na preduri smo imeli predavanje o varni vožnji. Četrto uro smo se šli peljat. Bilo je super. Morali smo upoštevati znake, semaforje in bilo je tako kot na pravi cesti. To je bilo nekaj nepozabnega. Želela si bi, da bi bilo to večkrat, ali pa da bi trajalo več časa. Vseeno je bilo nepozabno. To je bilo res, kot da bi sedel za volanom pravega avta. Komaj čakam, da bom imela vozniški izpit.

Ajd Ivec, 5. a

 

V četrtek smo se zjutraj zbrali v kulturnem domu Metlika. Tam so nam razložili, kako se moramo voziti z avtomobilčki in znake ki bodo na poligonu. Potem smo odšli v učilnico. Čez nekaj časa so nas poklicali da se pridemo peljat. Najbolj zanimiv mi je bil semafor in znak stop, vožnja z avtomobilčki pa še najbolj.

Mark Bradica, 5.b

 

V četrtek, 22. 9. 2022 smo se vozili z avtomobilčki Jumicar. Imeli smo prometne znake in semafor. To pa smo morali upoštevati. 2 kroga smo vozili brez upoštevanja pravil, potem pa smo vozili po pravilih. Razdelili smo se v skupine. En avto je bil z dvema sedežema. Avtomobilčki so imeli zavoro in plin in volan za obračati smeri. Bilo je zelo lepo in verjetno bi vsi hoteli še voziti.

Nika Ramuta, 5. a

 

V okviru Evropskega tedna mobilnosti smo se vozili z avtomobilčki JUMICAR. Na Pungartu so pripravili poligon. Vsak je opravil eno vožnjo. Prva dva kroga smo se vozili brez prometnih znakov, samo za vajo. Potem pa smo pri naslednjih vožnjah upoštevati tudi prometne znake. Vožnja z avtomobilčki mi je bila zelo všeč.

Tin Ramuščak, 5.b

Dostopnost