V okviru programa Tedna otroka se je v četrtek, 27. oktobra 2022, odvijal prometni kviz, sestavljen iz štirih sklopov: pešec, kolesar, prometni znaki in križišča.

V znanju o prometu so se pomerili učenci 6.razredov OŠ Metlika in OŠ Podzemelj.

V promet smo vsakodnevno vključeni, najsi bo to kot pešci, kolesarji, vozniki ali sovozniki. Previdnost na cesti nikoli ni odveč. Ravno takšne aktivnosti, kot je kviz, učencem omogoča ponovitev in ozaveščanje pomena znanja o prometu.

Vse prisotne je najprej pozdravil župan, g. Darko Zevnik, kviza pa se je tudi udeležila dr. Irena Janžekovič Žmauc iz Javne agencije za varnost prometa (AVP), ki je tekmovalcem namenila nekaj spodbudnih besed. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki policijske postaje Metlika in OE Novo mesto. Ekipe učencev iz OŠ Metlika in OŠ Podzemelj je ocenjevala komisija, sestavljena iz PP Metlika in ZŠAM.

Zahvaljujemo se vsem, saj so omogočili bogate nagrade ter medalje in pokale za vsako ekipo, glede na doseženo mesto. Podelila sta jih podpredsednica DPM Metlika, ga. Vladimira Škof in predsednik SPV Občine Metlika, g. Rajko Žunič.

Kviz je že 24. omogočilo 𝐷𝑟𝑢𝑠̌𝑡𝑣𝑜 𝑝𝑟𝑖𝑗𝑎𝑡𝑒𝑙𝑗𝑒𝑣 𝑚𝑙𝑎𝑑𝑖𝑛𝑒 𝑀𝑒𝑡𝑙𝑖𝑘𝑎, 𝑆𝑣𝑒𝑡 𝑧𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑡𝑖𝑣𝑜 𝑖𝑛 𝑣𝑧𝑔𝑜𝑗𝑜 𝑣 𝑐𝑒𝑠𝑡𝑛𝑒𝑚 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑒𝑡𝑢 𝑂𝑏𝑐̌𝑖𝑛𝑒 𝑀𝑒𝑡𝑙𝑖𝑘𝑎, 𝐽𝑎𝑣𝑛𝑎 𝑎𝑔𝑒𝑛𝑐𝑖𝑗𝑎 𝑧𝑎 𝑣𝑎𝑟𝑛𝑜𝑠𝑡 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑒𝑡𝑎 𝑆𝑃𝑉 𝐿𝑗𝑢𝑏𝑙𝑗𝑎𝑛𝑎, 𝑂𝑠𝑛𝑜𝑣𝑛𝑎 𝑠̌𝑜𝑙𝑎 𝑀𝑒𝑡𝑙𝑖𝑘𝑎, 𝑂𝑠𝑛𝑜𝑣𝑛𝑎 𝑠̌𝑜𝑙𝑎 𝑃𝑜𝑑𝑧𝑒𝑚𝑒𝑙𝑗, 𝑃𝑜𝑙𝑖𝑐𝑖𝑗𝑠𝑘𝑎 𝑝𝑜𝑠𝑡𝑎𝑗𝑎 𝑀𝑒𝑡𝑙𝑖𝑘𝑎 ter 𝑍𝑑𝑟𝑢𝑧̌𝑒𝑛𝑗𝑒 𝑠̌𝑜𝑓𝑒𝑟𝑗𝑒𝑣 𝑖𝑛 𝑎𝑣𝑡𝑜𝑚𝑒ℎ𝑎𝑛𝑖𝑘𝑜𝑣 𝐵𝑒𝑙𝑎 𝑘𝑟𝑎𝑗𝑖𝑛𝑎.

 

Rezultati:

  1. mesto: ekipa c  OŠ Metlika: Nejc Mužar, Maj Papič, Maks Šetinc
  2. mesto: ekipa a OŠ Metlika: Val Slana, Zarja Kavčič, Sara Radoš
  3. mesto: r OŠ Podzemelj:Ian Durini, Tim Špehar, Gloria Plesec
  4. mesto: ekipa bOŠ Metlika: Vito Per, Špela Ogulin, Nea Gašperič

 

Čestitamo vsem ekipam, saj je bila zmaga zelo tesna. Pohvala tudi nastopajočim, vsem učencem, ki so program popestrili z glasbenimi nastopi in deklamacijami.

 

Zapisala: mentorica prometne vzgoje, Jasmina Štampfelj

Dostopnost