V ponedeljek, 14. 11., smo se učenci 4. b in učenke 4. razreda PŠ Suhor odpravili v CŠOD Fara. Med potjo smo bili zelo veseli, pa tudi veliko smo peli. Ko smo prišli,

 je bilo za  nas vse novo, saj smo srečali nove učitelje in tako bili tudi malo sramežljivi, vseeno pa glasni.

Najprej smo se razporedili v sobe in se razpakirali, nato pa odšli na sprehod do lončarja. Tam smo videli njegove izdelke iz gline. Vsak si je lahko kupil izdelek, ki si ga je izbral. Potem smo odšli nazaj v dom in tam imeli slastno kosilo – pizzo. 😊 Po popoldanskem počitku pa nam jo je zagodel dež in nismo uspeli izvesti dejavnosti zunaj. Tako smo se igrali razne igre v telovadnici. Sledil je večerni pohod z lučkami in dežnikom po vasi Fara. Učitelj nas je popeljal do lesenih kipov, ki predstavljajo življenje nekoč. To so bili: kostelska mati, krošnjar in pastir.

Utrujeni smo se vrnili nazaj v naše prenočišče, malo poklepetali, se uredili in sladko zaspali.

Naslednji dan smo se zbudili, obleki in odšli na zajtrk. Ko smo okrepčali naše želodčke smo končno odšli v pričakovani adrenalinski park, kjer so nam najprej učitelji nadeli čelade in varnostne pasove, nato pa smo spretno plezali po vrveh. Po adrenalinskem parku smo odšli na kosilo. Popoldanska dejavnost  nam je bila zelo všeč, saj smo se seznanili z različnimi vrstami ognja, naučili  smo se tudi postaviti pravi mali šotor oz. zavetje. Na pravem ognju smo si sami spekli klobase.

Popoldan je k nam prišel pravi krošnjar, ki nam je predstavil kako je potekalo njegovo delo. Sledil je nam najljubši del – zabava v telovadnici. 😊 Po tem smo se utrujeni in polni lepih vtisov uredili in trdno zaspali.

Zdaj opravljamo še zadnjo dejavnost in komaj čakamo, da se vrnemo nazaj v objem domačih.

 

Učenci 4. b in učenke 4. razreda PŠ Suhor z učiteljicama Ano in Nadjo

Dostopnost