Včeraj, 1. 3., smo bili v Belokranjskem muzeju Metlika. Tam smo si ogledali muzej. Na delavnici smo izdelali tudi svoj ščit. Najprej smo s srebrno barvo prebarvali podlago, nato smo izrezali travo, grad, vrata in dva krokarja. Te dele smo najprej postavili na ščit in če so bili pravilno postavljeni, smo jih lahko prilepili nanj. Videli smo stvari iz prve in druge svetovne vojne, stvari iz kamene in železne dobe in iz srednjega veka. Najbolj mi je bila všeč lekarna, čevljarna, gostilna, fotoaparat in delavnica ščita. Naučila sem se, da so imeli včasih poseben pripomoček za branje časopisa in nenavaden otroški WC.

Mia Nemanič, 3. D

Včeraj, 1. 3. 2023, smo obiskali Belokranjski muzej Metlika. Tam smo delali ščite z metliškim grbom. Videli smo stare predmete iz železne dobe, kamene dobe, srednjega veka ter 1. in 2. svetovne vojne. Najbolj mi je bil všeč starinski fotoaparat, gramofon, puške in druge stvari, ki so jih uporabljali v vojni.

Gal Rajaković, 3. D

V sredo smo šli v muzej. Ogledali smo si stare predmete kot so pištole, meči in ostale stvari. Delali smo ščite. Naš ščit je imel srebrno ozadje. Od starih predmetov so mi bile najbolj všeč ogrlice. Ogledali smo si tudi film o Velebabi. Naučila sem se, da so se ljudje pred vojaki skrivali v gradu.

Sara Kokalj, 3. D

V sredo smo bili na Metliškem gradu. Ogledali smo si stare predmete in si izdelali ščit. Videli smo stare čelade, meče, sekire, mitraljeze in najstarejši kovanec. Videli smo tudi kako je izgledala prva lekarna in gostilna v preteklosti. Ogledali smo si predmete iz kamene dobe, srednjega veka, prve in druge svetovne vojne. Najbolj všeč so mi bile pištole iz prve svetovne vojne.

Filip Radelja Vraničar, 3. D

V sredo, 1. 3., smo bili v Belokranjskem muzeju Metlika. Tam smo si ogledali krajši film o Beli krajini ter razstavo starih predmetov. Videli smo stvari iz prve in druge svetovne vojne, iz kamene dobe in železne dobe. Najbolj všeč so mi bile pištole in meči. Na delavnici smo si izdelali svoj ščit. Naredili smo ga iz kartona, srebrne barve, elastike in papirja. Bilo mi je zelo všeč in z veseljem bi ta dan ponovil.

Rok Črnič, 3. D

V sredo smo bili na metliškem gradu. Tam smo izdelali ščite in šli v muzej. Videli smo mitraljez, čelade, meče, lekarno, čevljarsko delavnico, srebrnik… Meni je bil najbolj všeč zlatnik in zanimivo otroško stranišče. Naučila sem se, da so med vojno ranjene ljudi dali na lesen ležalnik in so ga tam pozdravili.

Lorena Barič, 3. D

Dostopnost