V četrtek, 13. 4. 2023, smo se učenci tretjih razredov odpravili na izlet v Ljubljano. Pot z avtobusom nam je hitro minila. Nekateri smo se med vožnjo pogovarjali, drugi so počivali. Ob prihodu v glavno mesto smo odprli dežnike in se peš odpravili proti Prešernovemu trgu, kjer smo naredili skupinsko fotografijo. Privoščili smo si slasten sladoled, nato pa se odpravili proti Hiši eksperimentov, v kateri imajo kar šestdeset zabavnih poskusov. Nam najbolj zanimivo je bilo »oblačenje« v ogromen milni mehurček in ležanje na žebljih. Sledil je sprehod do Mini teatra, v katerem smo si ogledali lutkovno predstavo z naslovom Žabji kralj. Po koncu predstave smo počakali avtobus, s katerim smo se varno vrnili domov. (učenci 3. c razreda)

Vtisi učencev:

  • V Ljubljani smo si najprej ogledali Hišo eksperimentov. Tam mi je bila najbolj všeč postelja z žeblji. Potem smo šli na sladoled. Sprehodili smo se čez Prešernov trg. Po sladoledu smo odšli na lutkovno predstavo, ki mi je bila zelo všeč. (Mia, 3. d)

  • V Hiši eksperimentov mi je bil najbolj všeč peskovnik, vodne pištole, tablica za risanje, postelja z žeblji in krog z vodo. Po eksperimentiranju smo šli na sladoled, nato pa še na lutkovno predstavo Žabji kralj. (Ema, 3. d)

  • V Hiši eksperimentov mi je bila najbolj všeč postelja z žeblji. Imeli so tudi druge zabavne reči kot je na primer planet, za katerega se držiš in se vrtiš. Lutkovna predstava Žabji kralj mi je bila zelo zanimiva. (Gaja, 3. d)

  • Najbolj všeč mi je bilo v Hiši eksperimentov. Tam sem užival na postelji z žebljih, se igral z vodnimi pištolami v škatli in bil na kolesu. Ni mi bilo všeč vreme in vožnja. (Žiga, 3. d)

  • V Hiši eksperimentov mi je bil najbolj všeč mehurček, ki si ga dal čez sebe. Med sprehodom po Ljubljani sem videla klošarja. Videla sem tudi Domna Valiča in takrat sem bila zelo vesela. Lutkovna predstava mi je bila zelo všeč. (Tinkara, 3. d)

  • V Hiši eksperimentov sem najprej zagledala daljnogled, skozi katerega si lahko opazoval zvezde in zvezdne utrinke. Ulegla sem se tudi na posteljo z žeblji. Lutkovna predstava Žabji kralj mi je bila zelo zanimiva. Po predstavi smo odšli na avtobus in se zelo dolgo vozili proti Metliki. (Sara, 3. d)

  • V četrtek, 13. 4. 2023, smo odšli na izlet v Ljubljano. V Hiši eksperimentov so mi bili zelo všeč mehurčki. V Mini teatru smo si ogledali predstavo Žabji kralj, ki je bila zelo zanimiva. Ogledali smo si tudi spomenik Franceta Prešerna in Prešernov trg. Bilo mi je zelo lepo. (Nika, 3. a)

  • 4. 2023 smo bili v Hiši eksperimentov in v Mini teatru. Najprej smo šli v Hišo eksperimentov, kjer mi je bila najbolj všeč električna krogla. Potem smo šli v McDonald’s-a na sladoled. V Mini teatru smo si ogledali predstavo Žabji kralj. Lepo mi je bilo. (David, 3. a)

  • Najprej smo šli v Hišo eksperimentov, kjer so bile zanimive stvari. Najboljša mi je bila postelja z žeblji. Potem smo šli na sladoled, ki je bil zelo dober. V Mini teatru smo si ogledali predstavo Žabji kralj. Ko je bilo predstave konec, smo odšli domov. (Vita, 3. a)

  • V Hiši eksperimentov je bilo zelo lepo in zabavno. Zanimiva mi je bila postelja, ki te dvigne na žebljih. Videli smo tudi kroglo v kateri so bile električne strele. Če si jo dolgo držal, so se ti dvignili lasje. Videli smo tudi različne barve ognja. Bilo mi je zelo lepo. (Teja, 3. a)
Dostopnost