V petek, 26. maja 2023, se je skupina učenk naše šole v spremstvu likovne pedagoginje Duške Vlašič udeležila 7. izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine. Dva avtobusa sta mlade likovnike z mentorji iz številnih dolenjskih in vseh belokranjskih osnovnih šol zapeljala v mesto Gradež v Italiji. Čudovite motive starega, zdaj zelo znanega turističnega mesta, je upodabljalo čez 100 mladih. V prelepem sončnem obmorskem mestu so našo šolo zastopale:

Zarja Kavčič iz 6. a, Nana Štefanič iz 6. b, Hana Pašič iz 7. b, Tara Bajuk iz 7. c, Jana Molek in Brina Papič iz 8. a ter Iris Ogorevc iz 8. b.

Vse učenke so slikale v tehniki akvarela. Motivov za upodobitev je bilo toliko, da so se kar težko odločile za najljubšega ali najbolj zanimivega. Potem pa so ves dan tako zavzeto ustvarjale, da je skoraj zmanjkalo časa za kosilo J Vse so se izredno potrudile in ustvarile odlične slike. Čestitamo! Zelo ponosni smo, da imamo na naši šoli tako dobre likovnice!

Njihova dela bodo objavljena na spletni strani Izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine. Prilagamo nekaj fotografij, ki prikazujejo mlade avtorice pri delu.

Dostopnost