V ponedeljek smo odšli na ekskurzijo v Krajinski park Lahinja. V stari hiši smo ribali tla, pometali, likali in preoblačili posteljnino. Šli smo na ogled močvirja. Brali smo uganke in se igrali pantomimo. Šli smo v ptičjo opazovalnico. Ogledali smo si sotočje reke Lahinje in potoka Nerajčice. Ko smo končali, smo odšli v Semič v slaščičarno Pri Nedžotu. Na koncu so si učenci drugega razreda iz Metlike ogledali našo šolo.

Imela sem se zelo dobro.

Laura

Najprej smo šli z avtobusom v Krajinski park Lahinja. Ko smo prispeli v Veliki Nerajec, smo vzeli nahrbtnike in dežnike. Najprej smo pomalicali. Ko je prišel vodič, smo šli na sprehod do podtalnice. Potem smo prišli do daljnogleda in smo vsak deset sekund opazovali naravo. Šli smo čez mostiček in prišli do ptičje opazovalnice. Potem smo prišli do sotočja reke Lahinje in potoka Nerajčice. Nato smo šli v staro hišo in preoblačili posteljnino, pometali gank, likali z likalnikom na žerjavico, ribali tla s sirkovo krtačo in imeli kviz. Na konci smo šli na Suhor in so si drugošolci iz Metlike ogledali našo šolo.

Bilo mi je lepo, me je pa motil dež.

Jurij

Bili smo na ekskurziji v Krajinskem parku Lahinja. Iz avtobusne postaje na Suhorju smo s kombijem odšli na Pungart, iz Pungarta pa v Veliki Nerajec. Ko smo prišli, smo imeli malico. Po malici smo odšli z vodičem Gregorjem do močvirja. Pokazal nam je podtalnico. Pošalil se je, da je v travi krokodil. Kmalu smo prispeli do ptičje opazovalnice. Nato smo odšli do sotočja Lahinje in Nerajčice. V stari hiši smo ribali tla s sirkovo krtačo, pometali smo gank in preoblačili posteljo. Na koncu smo odšli še v Semič na sladoled.

Na izletu mi je bilo zelo všeč.

Nejc Nian

V Krajinskem parku Lahinja mi je bilo všeč, ko smo hodili nad močvirjem, čistili hišo, šli na sladoled, reševali uganke in bili na sprehodu. Ko smo prišli na Suhor, so si učenci iz Melike ogledali našo šolo.

Na ekskurziji mi je bilo zelo všeč.

Jurij Tin

Bila sem na ekskurziji. Šli smo v Krajinski park Lahinja. Najprej smo šli na pohod in tam je bil daljnogled, z njim naj bi videli krokodile. Nato smo šli po leseni potki do ptičje opazovalnice, kjer smo poslušali ptičje petje. Šli smo tudi do sotočja reke Lahinje in potoka Nerajčice. Nato smo šli v staro hišo, kjer sem likala s starim likalnikom na žerjavico, pometala gank, preoblačila posteljo in ribala tla. Nato smo se igrali pantomimo in si pripovedovali uganke. Nazadnje smo šli v slaščičarno v Semič.

Imela sem se zelo lepo.

Zala

V Krajinskem parku Lahinja smo šli na sprehod. Šli smo mimo podtalnice. Vodič nam je povedal nekaj zanimivosti o podtalnici. Šli smo naprej do močvirja. Hodili smo po leseni potki do ptičje opazovalnice. Nato smo odšli še do sotočja. Vodič nam je povedal, da se voda lahko dvigne zelo visoko. Ko smo prišli nazaj, smo delali opravila nekoč. Pometali smo, ribali tla, likali z likalnikom na žerjavico in preoblačili posteljnino. Potem smo reševali uganke. Odpeljali smo se še v Semič na sladoled. Nato smo odšli na Suhor, kjer smo učencem iz Metlike razkazali našo šolo.

Zelo mi je bilo všeč.

Kaja

Dostopnost