Vsako leto, 15. februarja, obeležujemo mednarodni dan boja proti otroškemu raku. V znak podpore otrokom in mladostnikom, si ta dan nadenemo zlato pentljo, ki simbolizira boj z rakom. Otroci, ki zbolijo za rakom, zaradi slabega telesnega in duševnega počutja, ne morejo svoje otroštvo živeti sproščeno in brezskrbno. Da bi se pri sebi zavedali, kako pomembno je zdravje in imeti priložnost početi stvari, ki nas veselijo, smo dan boja proti otroškemu raku na šoli (OŠ Metlika in PŠ Suhor) obeležili tako, da smo med odmorom ustvarili verigo dobrega počutja in tako izkazali moč in upanje za vse bolne otroke. Prisluhnili smo himni Junakov 3. nadstropja, stisnili pesti in jim zaželeli vse dobro.

Učenci so se v svojih oddelkih pogovarjali o tem, zakaj vse so hvaležni, kaj lahko storijo za svoje vsakodnevno dobro počutje, izdelovali zlate pentlje in pripravili skupinsko fotografijo.

Če želite Junakom pomagati še kako drugače, jim nameniti podporo, obiščite spletno stran društva Junaki 3. nadstropja. Hvala, da pomagate Junakom do zmage nad otroškim rakom.

Povezani smo močnejši!

Pripravila:
Simona Brodarič

10 DEJSTEV O OTROŠKEM RAKU

Dostopnost