Naš animirani film Vojarinka je dobil posebno priznanje na 51. Mednarodni otroški likovni razstavi – Lidice 2023, ki je ena največjih razstav likovnih delo otrok in mladine na svetu. Letošnje razstave se je udeležilo 16 416 otrok iz 83 držav, med njimi tudi 86 slovenskih osnovnih šol in vrtcev z 875 registriranimi risbami. Likovna dela so mladi ustvarjali na razpisano temo Ples.

Veleposlaništvo Češke republike je v petek, 1. 3. 2024, organiziralo svečanost na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje v Ljubljani, kjer so nagrajeni avtorji iz slovenskih šol prejeli medalje in priznanja. Vse zbrane sta nagovorila državna sekretarka Janja Zupančič ter veleposlanik Češke republike Jiří Kuděla. Med nagrajenimi so bili tudi naši bivši učenci Lucija Kostelec, Lana Kramarič, Tjaša Vraničar, Anja Bajuk in Žan Žlogar ter mentorice Lene Lekše, Jelena Dragutinović in Duška Vlašič.

Filmček na svojstven način pripoveduje o Metliškem obredju, spletu plesov, pesmi in iger, ki ga izvaja Metliška folklorna skupina Ivan Navratil. Zahvaljujemo se jim, ker so nam prijazno dovolili uporabo njihovih posnetkov.

Zahvaljujemo se Slovenskemu filmskemu centru za finančno podporo.

Veselimo se tega uspeha in čestitamo celotni ekipi za to pomembno mednarodno priznanje!

Film Vojarinka si lahko ogledate tukaj:

Dostopnost