Od nedelje do torka smo na šoli gostili skupino učencev, učiteljev in staršev iz Osnovne šole Wagna. Z njimi so se predvsem družili učenci 5. razreda, ki obiskujejo neobvezni izbirni predmet nemščina.

V ponedeljek smo jih peljali v Ljubljano in jim predstavili znamenitosti Ljubljane. Udeležili smo se tudi delavnic v Hiši iluzij, Prirodoslovnem muzeju in Hiši EU.

Preostali čas smo se skupaj družili v Metliki in na šoli. V Hiši dobrot so najprej z navdušenjem poskusili belokranjsko pogačo. Nato pa so jo tudi sami zamesili, posuli s soljo in kumino ter spekli.  Tudi ta je bila zelo okusna.

Na šoli smo jim predstavili še dve tradicionalni posebnosti Bele krajine. S pomočjo gospe Martine Vidic smo izdelovali belokranjske pisanice, ki so zelo lepo uspele in jim bodo služile kot spominek na obisk Metlike. Nato pa smo si skupaj ogledali tri plese Folklorne skupine Osnovne šole Metlika pod vodstvom učitelja Tomaža Žuglja. Učenci in njihovi spremljevalci so tudi sami zaplesali kolo.

Med prostim časom so naši učenci gostom razkazali šolo, ki jih je zelo navdušila. Med glavnim odmorom pa so tudi zaplesali s plesnim krožkom pod vodstvom učiteljice Mojce Vraničar.

Pred odhodom smo se še do solz nasmejali pri učni uri iz leta 1957, ki jo je vodil Jože Matekovič v svoji šoli Bistra buča na Radovici.

Hvala vsem učencem, učiteljem in ostalim sodelujočim za pomoč pri organizaciji dejavnosti, ki so našim gostom predstavile Belo krajino, ki jim bo za vedno ostala v lepem spominu.

učiteljici:

Barbara Cesar

Maja Schweiger

Dostopnost