V torek, 2. 4. 2024 smo se tretješolci OŠ Metlika in PŠ Suhor odpeljali v Ljubljano. Obiskali smo Hišo eksperimentov in Hišo otrok in umetnosti, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo Pravce iz Benečije.

Kako so dogodek doživeli učenci?

V torek, 2. 4. 2024 smo se zjutraj zbrali na Pungartu, kjer nas je čakal avtobus za v Ljubljano. V Ljubljani smo se sprehodili do Prešernovega kipa, kjer smo pomalicali. Potem smo odšli v Hišo eksperimentov. Najboljši eksperiment mi je bil žerjav za dva, kjer sva z Rudijem poskusila spraviti vse domine iz ene strani na drugo. Potem smo šli v Hišo otrok in umetnosti, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo Pravce iz Benečije. Potem smo odšli domov, kjer so nas čakali starši.

Luka

Zbrali smo se v Metliki. Odšli smo z avtobusom. Ko smo prišli v Ljubljano, smo se sprehodili po tržnici. Ustavili smo se pri Prešernovem spomeniku. Naročili smo si sladoled. Potem smo šli v Hišo eksperimentov. Razporedili smo se na tri nadstropja. Meni je bilo najlepše, ko sem videl celo Ljubljano. Potem smo odšli v Hišo otrok in umetnosti. Ogledali smo si Pravce iz Benečije. Bile so štiri pravljice. Potem so odšli nazaj v Metliko.

Igor

Včeraj zjutraj smo se zbrali na Pungartu. Šli smo v Ljubljano. Ko smo prišli v Ljubljano, smo si najprej ogledali tržnico. Nato smo prišli do Prešernovega kipa. Tam smo si naročili sladoled in jedli sladkarije. Nato smo odšli v Hišo eksperimentov. Najboljši eksperiment mi je bila fakirska postelja. Nato smo odšli v Hišo otrok in umetnosti. Tam smo si ogledali predstavo Pravce iz Benečije. Nato smo prišli nazaj domov v Metliko. Komaj smo čakali, da povemo kako lepo nam je bilo.

Andraž

Dostopnost