V torek, 17. 9. 2019 je bil dan za Jumicar. Najprej smo imeli predavanje kako se obnašamo v prometu. Gospod Zmago nas je ves čas smešil in učil. Po predavanju smo odšli v šolo. Ko smo prišli na vrsto, so nas razdelili v pet skupin. Na poligonu so bili znaki in semafor. Najprej, ko sem vozil mi je bilo težko, potem pa čisto lahko. Ko smo odpeljali, smo dobili izpit za Jumicar. Bilo je kratko pa sladko.

Rok Žlogar

Včeraj, 17.9.2019, smo imeli Jumicar. Morali smo priti v šolo že ob 7.30. Dobili smo se zraven kulturnega doma. Šli smo v njega in si poiskali sedež. Stric, ki vodi Jumicar, nam je povedal najpomembnejša pravila prometa, ki so:

  • ostani živ,
  • mirna hoja in opazovanje,
  • prečkaj cesto, če so se avti ustavili ali prometa ni.

Potem smo šli v šolo počakat na našo vrsto.

1 ura je minila in smo šli nazaj do kulturnega doma. Tam so nam še enkrat povedali pravila, potem so nas razdelili v 4 različne skupine. Jaz sem bil v drugi skupini. Moja skupina je počakala, da prva konča in potem smo šli mi. Zelo lepo je bilo. Naredil sem 8 napak. Ko so vse skupine končale, smo šli nazaj v šolo.

Luka Nemanič, 5. a

Včeraj, 17.9.2019, smo prišli na preduro in smo imeli v Kulturnem domu Metlika predavanje. Gospod v Zmago nam je povedal najpomembnejše tri povedi o prometu, ki so: ostati živ; mirno hodi in opazuj; ko prečkaš cesto, na zebri počakaš, da se promet ustavi ali da nikogar ni. Prvi so se na avtomobilčkih vozili učenci iz Podzemlja, potem pa naša šola. Nekaterim je šlo zelo dobro, nekateri pa so se že takoj zabili. Bili so štiri avtomobilčki, trije rozasti in en zelen. Meni je šlo zelo dobro, zato bi se rada še vsaj enkrat vozila. Avto so nam najprej prižgali in potem si moral dati plin, včasih si moral tudi zavirati na semaforu in na stop znaku. Zelo, zelo mi je bilo všeč. Na koncu smo dobili izpit za jumicar in ne za pravi avto. Gospod Zmago nam je na koncu še enkrat povedal tri povedi. Bilo mi je zelo lepo.

Ariana Ribarić, 5. a

Dne, 17. 9. 2019, smo se 5. razredi naše šole in OŠ Podzemelj odpravili na igrišče, kjer sta prišla gospod Zmago in še en fant. Pripeljala sta avtomobilčke na bencin in ovire. Ko so to postavili, smo šli v Kulturni dom, kjer nas je Zmago poučil o prometu.

Povedal nam je tudi tri povedi: MIRNA HOJ IN OPAZOVANJE, OSTATI ŽIV in PRED PREHODOM ZA PEŠCE MORAMO POČAKATI, DA TI AVTO USTAVI ALI NIKOGAR NI.

Ko nam je vse to povedal, smo se odšli vozit z avtomobilčki. Peljali smo se v krogu. Imeli smo en polkrog, semafor in prometne znake. Ko sem delala krog, je Maja prišla iz polkroga in se zabila vame. Peljali smo se okrog  minut, ko smo končali, smo počakali četrto skupino, še enkrat povadili tri stavke in odšli v razred.

Nika Dragovan, 5. a

V torek, 17.9.2019, smo se učenci 5. razredov ob 7.30 zbrali v Kulturnem domu Metlika. Tam nam je gospod Zmago razložil o pravilih v prometu. Rekel je, naj si zapomnimo tri stavke: ostati živ, mirna hoja in opazovanje in ko se promet ustavi ali nikogar ni. Ko smo končali s tem, smo šli k glasbeni umetnosti, ker je pred nami na avtomobilčke šel Podzemelj. Čez čas nas je prišel iskat učitelj in smo šli na Pungart, kjer nas je že čakal gospod Zmago. Najprej smo ponovili tiste tri stavke, potem, pa nas je razdelil v štiri skupine. Jaz sem bil v četrti in opazoval, kako so se vozili moji sošolci. Ko sem prišel na vrsto, sem se najprej ustrašil, da se ne bom kam zaletel. Čez čas pa mi je vožnja postala všeč. Ko smo zaključili, smo še enkrat ponovili tiste tri stavke in nato šli. V razredu nam je učitelj dal vozniška dovoljenja Jumicar in nato se je nadaljeval šolski dan. Zelo všeč mi je bila vožnja z avtomobilčki.

Luka Plut, 5.a

Dostopnost