Šli smo na plavalni tečaj. Zjutraj smo se zbrali na Pungartu. Ko je avtobus prišel, smo se posedli s prijatelji. Zelo sem se zabavala, ko sem se pogovarjala s prijatelji in čez okno opazovala pot do Novega mesta. Tam smo najprej pomalicali, nato pa šli na bazen. Učili smo se potapljati, plavati nazaj, kravl in žabico. V bazenu smo tudi igrali košarko in se zabavali s plavalnimi pripomočki. Po končanem plavanju nas je avtobus odpeljal nazaj v Metliko. Ko smo prišli, smo bili zelo utrujeni, a veseli. Zelo mi je bilo lepo, ker obožujem šport.

Zarja Kavčič, 3. A

 

Na Osnovni šoli Grm je potekal plavalni tečaj od 13. 1. Do 17. 1.. Vsako jutro smo ob 8.15 odšli z avtobusom iz Pungarta. Na avtobusu sem sedela  s Špelo. Ko smo prišli na OŠ Grm, smo pomalicali. V garderobi smo se preoblekli v kopalke in odšli na bazen. Na bazenu smo bili razdeljeni v 4 skupine. Preizkušali smo se v plavanju, potapljanju in delanju mrtvaka – zvezdice. Po končanem kopanju smo imeli tuširanje. Ko smo bili oblečeni in imeli suhe lase, smo odšli do avtobusa. Na poti do Metlike so nekateri zaspali, ostali smo se pogovarjali o plavalnem tečaju.

Nika Količ, 3. a

 

Ko me je ati pripeljal ob 8.10 v šolo, sem se vkrcala v avtobus. Vozili smo se čez Gorjance v Novo mesto. Pripeljali smo se v šolo Grm. Tam smo pojedli malico. Ko smo pojedli, smo šli na bazen. Pred vhodom smo se sezuli. Potem smo se preoblekli  v kopalke in se šli kopat. Plavali smo cel teden. Potem smo imeli tekmovanje. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem osvojila bronastega delfina.

Iva Vladič, 3. a

 

Na plavalnem tečaju smo skakali na glavo. Naučili smo se plavati kravl, žabico ter gledati pod vodo. V vodi smo se igrali košarko in štafetne igre. Za bronastega delfina smo morali preplavati en krog in pol. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo skakali. Po končanem plavanju smo se stuširali, oblekli in posušili lase. Odšli smo na avtobus. Avtobus nas je odpeljal v šolo.

Ana Romčevič, 3. a

 

Prejšnji teden smo imeli učenci 3. a in 3. c razreda plavalni tečaj. Vsako jutro smo se z avtobusom odpeljali v Novo mesto. Sedel sem na prvem sedežu s sošolcem Anžetom. Med vožnjo sva se pogovarjala in se igrala igro Resnica ali izziv. Prvi dan smo se razdelili v štiri skupine. Moja vodja skupine je bila učiteljica Mojca. Vsak dan smo se učili nove plavalne discipline. Najtežje mi je bilo prvič plavati noge žabico. Naslednji dan smo vadili še skok na bombico ter plavanje kravl. Najlepše mi je bilo igrati vodno košarko. Zadnji dan smo imeli ocenjevanje, pri katerem sem prejel bronastega delfina. Bil sem zelo vesel.  Ob koncu tečaja smo se vrnili nazaj v šolo, kjer smo imeli kosilo in podaljšano bivanje. Ves teden sem se imel lepo.

Miha Pezdirc, 3. c

 

 

Na plavalnem tečaju sem se imela dobro. Učili smo se plavati žabico, kravl in hrbtno plavanje. Imeli smo različna tekmovanja. Plavali smo tri ali štiri kroge. Osvojili smo lahko konjičke ali delfinčka.  Skakali smo ter se naučili skok na noge brez dotika tal ter skok na glavo.

Mumbi Kolenac, 3. c

 

Na plavalnem tečaju je bilo zelo lepo. Všeč mi je bilo, ker ni bilo običajnega pouka. Najlepši dan je bil v sredo, ko smo se povezali z vsemi skupinami. Z Mihom in Nejcem sem se držal za roke in razposajeno čofotal z nogami. Cel teden sem res zelo užival, saj me zelo moti, ker se v šoli premalo gibamo. Naučil sem se pravilno plavati kravl. Na zaključku plavalnega tečaja pa sem osvojil bronastega delfinčka. Plavalni tečaj bom za vselej ohranil v lepem spominu, za kar sem zelo hvaležen.

Maks Šetinc, 3. c

 

Na plavalnem tečaju sem se imel lepo in dobro. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo se igrali družabne igre v vodi in ko smo skakali v vodo. Naučil sem se plavati skoraj vse plavalne tehnike. Osvojil sem bronastega delfinčka in sem bil zelo vesel.

Nejc Mužar, 3. c

 

Najboljše mi je bilo, ko sem skakal na noge in plaval žabico. Igrali smo se tudi različne igre. S prijatelji smo bili veseli in se zabavali. Naučil sem se zelo dobro plavati.

Andraž Hranilovič, 3. c

 

Meni je bilo všeč, ko smo skakali na bombico in na noge. Jaz sem se naučila plavati, potapljati in skakati. Osvojila sem delfinčka.

Sara Mujanović, 3. c

 

Na plavalnem tečaju mi je bilo lepo. Najbolj všeč  mi je bilo, ko smo skakali v vodo in se potapljali. Naučila sem se skočiti na glavo in narediti stojo. Osvojila sem bronastega delfinčka.

Nives Zmrzlak, 3. c

 

Na plavalnem tečaju mi je bilo lepo. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo skakali v vodo in se potapljali. Naučila sem se preval v vodi naprej in nazaj in še stojo. Osvojila sem bronastega delfinčka.

Tjaša Plut Mavrinac, 3. c

 

Na plavalnem tečaju sem se imel zelo lepo. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo igrali košarko na vodi, ko smo gledali pod vodo in ko smo skakali na glavo v vodo. Ko sem skočil v vodo na bombico, sem zaklical: »Bombicaaaaa!!«. Glede na to, da sem pošprical veliko sošolcev pri skoku v vodo, mi je učiteljica rekla, da to ni bombica, ampak bomba. Dobil sem priznanje bonasti delfinček.

Marko Črnugelj, 3. c


Dostopnost