Zjutraj sem se vstala in odšla v šolo, kjer sem se igrala v varstvu vozačev. Ob 8. uri sem odšla na Pungart, kjer smo se vsi zbrali. Počakali smo avtobus. Ko je prišel, smo se posedli s prijatelji. Do Novega mesta smo se pogovarjali. Ko smo prišli, smo pojedli malico, se v garderobi preoblekli v kopalke in učiteljice so nam dale navodila. Odšli smo v bazen in plavali kravelj z deskami. Po plavanju smo si v jedilnici posušili lase in odšli z avtobusom nazaj v Metliko. Na tečaju sem se zelo zabavala in tudi nekaj naučila.

Špela Ogulin, 3. b

Plavalni tečaj je potekal na OŠ Grm v Novem mestu. Zjutraj smo se dobili na Pungartu. Vsak dan smo se učili nekaj novega: plavanje žabice, kravla, hrbtno plavanje, plavanje pod vodo, skok na glavo… Najbolj mi je bilo všeč plavanje pod vodo. Želel bi si, da bi plavalni tečaj trajal dlje.

Vito Per, 3. b

Zjutraj smo se zbrali na Pungartu. Počakali smo avtobus in se odpeljali v Novo mesto. Prišli smo na OŠ Grm, pomalicali ter se preoblekli v kopalke, se stuširali, vzeli brisače in se odpravili k bazenu. Tam smo počakali na navodila učiteljic in učitelja. Ko so nas razdelili v skupine, smo začeli plavati. Plavali smo do 11. 30. Potem smo si šle deklice iz bazena sušit lase in se preobleč. Ob 12. 40 smo prišli v Metliko. Odšli smo na kosilo in po kosilu nekateri domov, drugi pa v podaljšano bivanje. Tako je bilo vsak dan razen petka, ko smo imeli preizkus plavanja in tekmovanje. Najbolj nama je bilo všeč, ko smo se potapljali, skakali v vodo in plavali.

Nea Gašperič in Lina Macan, 3. b

Dostopnost