Aktualne razmere so nam onemogočile načrtovano izvedbo kulturnega dne in obisk gledališča. Zato smo gledališče pripeljali na dom. Učenci so si preko spleta ogledali predstavo Tajno društvo PGC v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana, zapisali nadaljevanje stavka, ker profesor v predstavi ni končal svoje misli ter se gibalno, literarno in umetniško izražali.

Nadaljevanje stavka:

No, vidite, otroci. To zgodbo sem vam hotel povedati zaradi tega, da bi videli, da je življenje kratko, a zelo zanimivo ter polno dogodivščin. V življenju imamo padce in vzpone, a po vsakem padcu se moramo pobrati.

Filip Slobodnik, 5. c

No, vidite, otroci. To zgodbo sem vam hotel povedati zaradi tega, da bi videli, da je življenje včasih nepravično. A če govorimo resnico, vemo, da se bo vse izteklo. Tole zgodbo sem vam povedal zato, da se iz nje nekaj naučite, ste pa videli, da se je vse dobro končalo.

Žana Vipavec, 5. c

No, vidite, otroci. To zgodbo sem vam hotel povedati zaradi tega, da bi videli, da je življenje težko, a hkrati zabavno. To pomeni, da če nam je kdaj težko pri srcu, se vseeno najde kakšna dobra stvar.

Jakob Ambrožič, 5. c

No, vidite, otroci. To zgodbo sem vam hotel povedati zaradi tega, da bi videli, da je življenje zelo nepredvidljivo in nikoli ne vemo, kako se bo naše dejanje končalo. Preden storimo nekaj, kar lahko spremeni naše življenje, moramo razmisliti, kakšne bi lahko bile posledice. Nikoli ne smemo iti predaleč. Ne smemo pa človeka soditi le po obnašanju, izgledu in ocenah. Vsi iz društva PGC so doštudirali in sedaj imajo poklice, četudi je večina ljudi mislila, da jih ne bodo dosegli. Tako bo najbrž tudi z nami čez nekaj let. Zdaj postajamo najstniki in bomo bili uporniški, živahni, nekateri pa tudi tihi in zaprti vase. Ko odrastemo, bomo postali odgovorni in zreli in upam, da vsi dosežemo svoje sanje.

Klara Kraševec, 5. c

To zgodbo sem vam  želel povedati zaradi tega, da bi videli, da je življenje nekaj neprecenljivega in ga moraš izkoristiti maksimalno. Čeprav tak način kot sem si ga izbral jaz ni bil ravno najboljši sem v njem užival in izkoristil vsako sekundo, da sem kakšno ušpičil. Zapomnite si, trenutka se ne da vrniti nazaj, zato ga izkoristite z vsemi svojimi močmi.

Predstava je bila nekoliko drugačna od knjige, ki sem jo z veseljem prebrala. Prav tako kot knjigo sem z veseljem gledala tudi predstavo, aj je bila posebna in zanimiva. Zgodba je imela tudi nauk: najprej premisli preden narediš kakšno neumnost.

V predstavi so mi bili zelo zanimivi tudi igralci. Bili so smešni, zabavni, zanimivi, timski in v dobrem prijateljskem odnosu.

Manca Šega, 5.b

No, vidite otroci. To zgodbo sem vam hotel povedati zaradi tega, da bi videli, da je življenje lepo, polno sreče in veselja. Ne smemo lagati, ker ne bo nič boljše. Moramo se truditi.

Jaz bi na njegovem mestu rekla, da je življenje polno vzponov in padcev. To pomeni, da preden kaj rečemo, razmislimo. Ko nekaj rečemo, si ne mislimo, kako bo druga oseba odreagirala. Torej, spoštujmo sočloveka, da nam bo življenje lepše.

ANJA ŠKOF, 5. A

To zgodbo sem vam hotel povedati zaradi tega, da bi videli, da je življenje polno presenečenj.

To si mislim, ker on ni maral šole in je nabiral cveke oziroma risalne žebljičke in na koncu vseeno postal profesor. To pomeni, da se ti v življenju lahko karkoli zgodi, kakršno koli presenečenje.

ARIANA RIBARIĆ, 5. A

Življenje je nepredvidljivo. Lahko se zgodi karkoli. Ne moremo vedeti, kaj nas čaka za vogalom.

Mislim, da je življenje kruto in ne vemo, kaj se lahko zgodi. Življenje je po eni strani zabavno, po drugi pa dolgočasno.

BOR ZJAČIĆ VESELIČ

No vidite otroci. To zgodbo sem vam hotel povedati zaradi tega, da bi videli, da je življenje … čeprav gre v življenju vse narobe, še vedno lahko postanemo uspešni in dobri.

To zgodbo sem razumel tako, da čeprav so bili slabi v šoli in so se upirali sistemu, so vseeno uspeli. Čeprav smo bili prej slabi, smo lahko v prihodnosti boljši.

IAN VITO GOLEŠ, 5. A

Dostopnost