Tudi v tem šolskem letu sta Osnovna šola Metlika in Podružnična šola Suhor sodelovali v projektu Tedne kulturne dediščine, ki že več let poteka pod okriljem Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Letos so dnevi kulturne dediščine potekali pod geslom Spoznaj! Varuj? Ohrani.

Od 26. 9. do 10. 10. 2020 so na šoli potekale delavnice in druge aktivnosti, s katerimi smo želeli učence seznaniti s kulturno in naravno dediščino naših krajev ter jih spodbuditi k ohranjanju le te. Tako so si učenci podaljšanega bivanja te dni krajšali čas s skoraj že pozabljenimi igrami, petošolci so v knjižnici poskrbeli za knjige, ki jih je načel zob časa, pri pouku angleščine so tretješolci spoznavali in izdelovali igrače, s katerimi so se nekoč igrali naši dedki in babice. Na igrišču za šolo je potekal turnir v metliškem nožnem tenisu, v petih razredih pa so učenci prisluhnili legendam in ljudskim pripovedkam (kamišibaj). V zgornji avli šole je donela pesem Lepa Anka kolo vodi, videti pa je bilo, da se znajo naši prvošolci ob petju tudi prav dobro zavrteti.

Prešerno in zabavno je bilo te dni tudi na PŠ Suhor. Učenci so izdelovali drsanke, plesali so ljudske plese, za piko na i pa sta poskrbeli pogača in harmonika.

Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Urška Dragovan, koordinatorica projekta TKD

Dostopnost