5. RAZREDI

V ponedeljek, 12.10.2020, nas je gospa Mirna iz zdravstvenega doma Metlika.

Na začetku smo se pogovarjali o zasvojenosti in katere vrste zasvojenosti poznamo. Nato smo po parih dobili besedilo na listu. Pogovorili smo se o tem, če gospod Janez živi zdravo ali ne. Dobili smo tudi križanko, katero smo rešili sami. V zvezek smo si tudi zapisali nekaj stvari, ki smo se jih učili. Gospa Mirna je prinesla tudi energijske pijače in cigarete, s katerimi smo lahko zasvojeni. Prebrala nam je tudi zgodbo. Nato smo se pogovarjali o zobeh. Ponovili smo kako se imenujejo posamezni zobje in kakšno nalogo imajo. Izvedeli smo tudi kaj narediti s stalnim zobom, ki se je  izpulil ali je izpadel. Na koncu smo imeli kviz. Razdelili smo se v skupine in odgovarjali na vprašanja. To je bil naš naravoslovni dan. Bilo je lepo in poučno.

Anja Škof, 5.B

12.10.2020, smo imeli naravoslovni dan. Najprej smo si prebrali o gospodu Janezu in povedali, če je to kar počne zdravo ali nezdravo. Potem smo rešili križanko o zasvojenosti in se malo razgibali z igrico drži ali ne drži. Ko smo pa to naredili, smo pa šli na temo prva pomoč pri izbitju zoba. Na koncu smo pa šli v 3 skupine in se igrali kviz s vprašanji, da vidimo koliko smo se naučili. Bilo mi je lepo.   

Sara Rus, 5.B

V ponedeljek,12.10.2020,smo imeli 5.b naravoslovni dan. Obiskala nas je medicinska sestra Mirna in nam razložila nekaj pomembnih stvari. Zjutraj, ko smo prišli v šolo, smo se najprej učili o zdravju in zdravih navadah. Prebrali smo zgodbo in se o njej pogovarjali. Po malici smo se igrali zanimivo igro, da smo se malo razgibali. Nato smo reševali križanko. Pogovarjali smo se o zasvojenosti. Gospa Mirna nam je pokazala cigarete in kakšne škodljive snovi so v njih. S seboj je prinesla tudi energijske pijače in kokakolo ter nam pokazala, kako veliko sladkorja vsebujejo. Še enkrat smo se igrali igro za razgibavanje ampak malo drugače. Na koncu smo se pogovarjali o poškodbah zob in kaj naredimo, če imamo izbiti zob. Čisto na koncu  smo še reševali kviz v skupinah. Na naravoslovnem dnevu mi je bilo zelo lepo in mislim, da se je vsak od nas naučil nekaj novega.

Ida Štefanič, 5.B

Dostopnost