Razpisa Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj Mladi deklamatorji na Župančičevi frulici 2021 se je udeležilo 9 učencev naše šole. Učenci so lahko za svoj govorni nastop (deklamiranje) izbrali eno izmed osmih pesmi Ferija Lainščka: Brez veze, Nočem, Maska, Oslovska, Ni res, Samota, Sanje, Konec. Vse pesmi so objavljene v pesniški zbirki »Ne«.

Letos poteka tekmovanje malo drugače, saj so se morali tekmovalci posneti in svoj posnetek poslati organizatorju. Strokovna komisija, ki jo sestavljajo Mateja Perpar, profesorica angleškega jezika, prevajalka, radijska napovedovalka, glasbenica in pravljičarka, Tjaša Koprivec, pripovedovalka in pesnica ter radijska voditeljica, in Gašper Jarni, dramski in filmski igralec, lutkar, pevec ter sinhronizator, bo imela težko delo; mi pa za naše spodaj naštete učence držimo pesti.

Pesmi letošnjega Prešernovega nagrajenca so se naučili in ponosno deklamirali Ema Ribarić in Davud Varešlija iz 5. a, Pika Režek Bajuk, Anja Škof, Ida Štefanič in Bilal Liđan iz 5. b, Nik Škabar iz 5. c ter Vito Štrucelj in Nik Šutej iz 5. d.

Nina Bradica, mentorica

Dostopnost