V ponedeljek, 7. 3. 2022, smo se učenci 6. razreda zgodaj zjutraj zbrali na Pungartu. Spremljali so nas učitelji Mojca Vraničar, Alida Malešič Orlič, Janez Željko, Marija Dragičević in Ana Logar. Z avtobusom smo se veseli odpravili na Pohorje, saj so nas čakali trije dnevi smučanja.

Ko smo končno prispeli pred hotel Jakec, smo oblekli smučarsko opremo in se takoj odpravili na smučišče. Učenci smo bili razdeljeni po skupinah glede na predznanje smučanja. Po smučanju smo imeli kosilo. Sledili so še popoldanska smuka, naravoslovni dan in čaroben pohod z baklami. Drugi dan smo se srečali s predstavnikom FIS-a, ki nam je pojasnil pravila, ki jih moramo upoštevati na smučišču. Poleg smučanja smo se v tem dnevu odpravili na daljši pohod do Črnega jezera, ki je bilo zamrznjeno. Nismo videli, ali je zares črno, lahko pa smo si prebrali zapis na tabli o jezeru, ki je postavljena za radovedne obiskovalce. Po večerji smo v jedilnici imeli večer družabnih iger, ki smo jih prinesli od doma. Naslednji dan smo se že navsezgodaj pripravljali za odhod. Po smučanju smo pojedli še posebej dobro kosilo in se odpravili domov. V Metliko smo prispeli v sredo okrog 17. ure. Na postajališču so na pričakali starši.

Naši vtisi so bili odlični, saj smo se imeli res lepo. Smučanja se bomo z veseljem spominjali. Upamo, da bomo še kdaj imeli priložnost iti kam drugam.

Helena Rajakovič, 6. a, in Ida Štefanič, 6. c

Dostopnost