V četrtek in petek, 7. in 8. aprila 2022, je v Črnomlju potekala 15. mednarodna kiparska kolonija mladih, ki jo je organiziral Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj. V štirih kiparskih delavnicah – keramika, siporeks, instalacija in montažna plastika – je sodelovalo 32 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Srbije pod mentorstvom priznanih kiparjev.

Z naše šole sta bila izbrana Lucija Kostelec iz 9. b in Bojan Muc iz 9. a. Oba sta bila zelo uspešna, kot po navadi J. Ustvarila sta kiparski deli, s katerima sta bila razglašena za najboljša vsak v svoji skupini. Lucija je kiparila v delavnici keramike pod mentorstvom Satye Peme. Zmagala je s kipom pod naslovom Eno jabolko na dan.

Bojan je ustvarjal v delavnici instalacije, skupaj z vrstnico Kajo Rogina iz Bistrice ob Sotli, njuna mentorica je bila dr. Bea Tomšič Amon. Instalacija, ki sta jo ustvarila in je postavljena pri črnomaljskem gradu, nosi naslov Izolacija.

Zmagovalka celotne kolonije je Sofija Rošulj iz Čente v Srbiji, ki je ustvarila kip z naslovom Život iznova. Ustvarjala je v delavnici montažne plastike pod mentorstvom Vasje Nanuta.

ČESTITAMO, Lucija in Bojan!

 

Še več fotografij najdete na povezavi: https://www.facebook.com/kulturnidomcrnomelj

Prispevek na RTV SLO: https://365.rtvslo.si/arhiv/porocila/174863670

 

Dostopnost