V torek, 12. 4. 2022, smo se odpravili na pohod na temo Zgornjesavska dolina z okolico. Pohod je bil nekaterim naporen, a na koncu smo vsi prišli do Galerš uspešno. Na naši točki smo si ogledali gore in narisali zemljevid poti, gor, voda … (Karavanke, Vitranc, Planica, Julijske Alpe …). Vrnili smo se v dom, imeli nekaj prostega časa in nato pojedli kosilo. Po kosilu smo šli na igrišče in igrali odbojko, košarko, nogomet, badminton in si podajali frizbi. Vreme je bilo sončno in toplo, zato smo lepo preživeli dan. Zvečer smo pisali poročila in se igrali kviz.

Klara Kraševec, 7. b

Zjutraj smo se vstali in šli na zajtrk, ki je bil zelo dober. Nato smo šli do potoka v katerem smo raziskovali vodne organizme. Za tem smo šli na jezero Jasna, kjer je bilo zelo lepo in sončno. Na poti proti domu smo se ustavili tudi na igralih ter na to pohiteli na kosilo. Nato je nastopim moj najljubši del dneva, lokostrelstvo. Tam smo se naučili rokovati z lokom, se nekaj novega naučili ter se zelo zabavali. Sledila je večerja ter zanimiv večerni kviz ob katerem smo se vsi pošteno nasmejali. 

Patrik Macele, 7. a

Po zajtrku smo se odpravili v Zelence. Hodili smo približno eno uro in pol. Na poti do tja nam je učitelj Rok povedal veliko zanimivosti. V Podkorenskem smučišču smučajo tudi za svetovni pokal. Zelenci so zelo obiskana destinacija. Ko smo prišli, smo hodili po potki, ker je tam naravni rezervat. Zelo lepo in čisto jezero je tam. 

Žiga Jerina , 7. b

Dostopnost