5. oktobra je skupina podaljšanega bivanja (PB 1) obiskala Belokranjski muzej Metlika. Udeležili smo se likovne delavnice na temo arheologije. Pred vhodom v grad nas je prijazno pozdravila vodja delavnice, pedagoginja in kustosinja Alenka Misja. Razdelila nam je tatuje, ki smo si jih prilepili na roko, saj so bili vstopnica za obisk muzeja. Nato nas je gospa Alenka pospremila v pedagoško sobo. Imeli smo to čast, da smo bili prva skupina, ki se je udeležila posebne likovne delavnice v sklopu pravkar prenovljene zbirke z naslovom Arheološko bogastvo Bele krajine.

Delavnica je bila zelo zanimiva in uspešna. Kustosinja nam je obljubila, da nas bo spet povabila in da bomo nove predmete lahko še bolje spoznali. Po ogledu prenovljene zbirke smo ugotovili, da je zbirka zelo lepa. Tudi naša učiteljica in mag. lik. um.  Jasmina Nedanovski je ustvarila nekaj ilustracij za to pedagoško sobo.

Zahvaljujemo se gospe Alenki Misja in zaposlenim v Belokranjskemu muzeju Metlika. Čestitamo jim za pravkar osvojeno Valvasorjevo nagrado in jim tudi v bodoče želimo veliko uspeha.

Učenci PB 1 z učiteljico

 

Dostopnost