Z učenci prometnega krožka OŠ Metlika smo se udeležili občinske prireditve ob dnevu svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč, ki poteka vsako tretjo nedeljo v novembru, ko se spominjamo vseh preminulih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi sorodniki, bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Na pomen varnosti in dejanskem stanju so spregovorili g. župan Darko Zevnik,  poslanica ga. Vladimira Škof, pomočnik načelnika policijske postaje Metlika g. Robert Kranjc, predsednica DPM g. Alenka Muc, SPV Metlika g. Rajko Žunič, ZŠAM Bela krajina g. Branko Joh.

Na šoli smo razmišljali o pomenu varnosti na cestah, našem vplivu na izboljšanje kulture v cestnem prometu ter tako pripravili likovne in literarne prispevke. Svoje avtorske pesmi so predstavile učenke 6. razredov, Sara Radoš (Cesta ni kriva), Iva Vladič (Bodimo pazljivi) in Nea Gašperič (Letni časi na cesti), z igranjem na violino pa je nastopil učenec 5.r, Tilen Kostelec. Učenci so s svojimi risbicami, sporočili in avtorskimi pesmicami opozorili na nevarnosti v prometu.

Vabljeni k ogledu in branju le-teh.

 

Mentorica prometnega krožka, Jasmina Štampfelj

Dostopnost