December – čas obdarovanja, sladkih dobrot, lepih želja. To je mesec, ko pogledamo vase, se ozremo v pretekle dneve in se vprašamo, ali smo drug za drugega naredili dovolj.

V tem šolskem letu smo še bolj pozorni na dobre medosebne odnose in na to, da smo sočutni do ljudi okrog nas, saj je spodbujanje sočutja in empatije naša prednostna naloga.

Odločili smo se pomagati lokalnim ustanovam pri izdelovanju voščilnic oziroma darilc, okraskov za novoletno jelko na Trgu svobode in popestritvi prazničnega časa. Učenci 3. razreda, likovnega krožka in izbirnega predmeta likovno snovanje so skupaj s svojimi učiteljicami izdelali 300 voščilnic za Rdeči križ Metlika, v kuhinji pa so pripravili 14 brezplačnih kosil za njihove prejemnike pomoči. Skupina učiteljic je izdelala 52 prazničnih daril za varovance Doma starejših občanov Metlika. Učenci 9. razreda so jim dan popestrili s petjem božično-novoletnih pesmi.

V tem šolskem letu smo začeli sodelovati z društvom Junaki 3. nadstropja. Društvo pod okriljem Pediatrične klinike v Ljubljani združuje otroke, ki se zdravijo zaradi rakavih obolenj, in njihove starše. Za male junake in njihove družine je skupina sedmošolcev skupaj z učenci in učiteljicami podaljšanega bivanja izdelala okrog 100 voščilnic in sožalnic. Učenci naše šole so sodelovali v jesenski zbiralni akciji papirja in se odločili, da 650 evrov zbranih sredstev namenijo društvu Junaki 3. nadstropja. Veseli smo, da so na tak način pokazali empatijo in solidarnost ter storili dobro delo, ki bo bolnim otrokom polepšalo čas boja z boleznijo.

Po vseh aktivnostih nas je preplavil prijeten občutek, saj smo z dobrimi deli storili nekaj tudi zase. Ob koncu decembra lahko ponosno povemo, da je bil letos predbožični čas lep, radosten in čaroben tudi zaradi nas.

Učenci in kolektiv OŠ Metlika

Dostopnost