Mednarodni dan boja proti otroškemu raku je svetovna kampanja, ki ozavešča o raku v otroštvu in mladosti. Leta 2002 ga je ustanovila mednarodna organizacija International Childhood Cancer Day, ki se zavzema za napredno zdravljenje in oskrbo ter spodbuja k večjemu razumevanju težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov v času zdravljenja ter po zdravljenju.

Učence smo ta dan na različne načine ozaveščali o otroškem raku. Spoznali smo svet Junakov, ki so prehodili težko pot zdravljenja ali pa se z boleznijo še borijo. Začutili smo njihovo stisko in hkrati pogum za premagovanje vseh tegob. Izdelali smo zlate pentlje, ki so simbol boja proti otroškemu raku. Učenci so izdelali plakate, kjer so otrokom zapisali spodbudne misli in želje po ozdravitvi ter z različnimi izdelki popestrili stenčas v spodnji avli. Izdelali smo drevo življenja, kjer odtisi raznobarvnih rok otrok simbolizirajo preživetje otrok z rakom, ki je v rokah vseh nas.

Več informacij o otroškem raku in o tem kako lahko pomagate Junakom, lahko poiščete tudi na spletni strani Društva Junaki 3. nadstropja https://junaki3nadstropja.si/ in njihovi FB strani Društvo Junaki 3. nadstropja.

Dostopnost