Včeraj zvečer se je naša ekipa vrnila iz Ernestinovega na Hrvaškem. Hana Pašič iz 7. b in Iris Ogorevc iz 8. b sta skupaj z mentorico Duško Vlašič sodelovali na 20. Mednarodni koloniji mladih Ernestinovo 2023. To je ena večjih likovnih kolonij v tem delu Evrope. Tri dni, od 11. do 13. 4. 2023, sta ustvarjali v slikarski delavnici na temo Utočišće (Zavetje). Slikali sta na precej velik format v tehniki akrila. Organizatorji so povabili več kot 90 mladih udeležencev iz Hrvaške, Srbije in Slovenije, ki so bili aktivni v slikarski, kiparski, keramični, plesni, dramski, filmski in 3D računalniški delavnici. V slovenski ekipi sta bili še predstavnici OŠ Loka iz Črnomlja z mentorico in fantje iz OŠ Grm iz Novega mesta z mentorjem. Likovna dela so bila na zaključku razstavljena v prostorih OŠ Ernestinovo, druge delavnice pa so se predstavile na zelo zanimivi zaključni prireditvi.

Ernestinovo je manjši kraj v bližini Osijeka, zelo znan po svoji Kiparski koloniji, ki jo organizirajo že petdeset let in na kateri sodelujejo odrasli likovni umetniki. Celoten kraj je zelo povezan tako s kiparsko kolonijo kot s kolonijo za mlade, katere del smo bili. Številni leseni kipi so postavljeni po celotnem naselju, najlepši pa je park s skulpturami in domom kulture.

Naši dnevi so bili polni ustvarjalnosti, dobre volje in druženja med mladimi likovniki, mentorji in organizatorji. Vzeli smo si tudi čas za ogled mest Đakovo in Osijek. Čudoviti mesti sta nas navdušili. Upamo, da se bomo še kdaj vrnili J

Čestitamo Hani in Iris za čudoviti sliki in odlično zastopanje naše šole!

Dostopnost