V soboto, 11. 11. 2023, se je v Mariboru zaključil 13. mednarodni festival otroškega in mladinskega filma Enimation. Naša šola je sodelovala v tekmovalnem programu tega festivala z animiranim filmom Kako je nastal metliški grb. Bili smo zelo uspešni, saj ga je komisija nagradila s 3. nagrado v kategoriji MIDI, to je za starostno skupino od 11 do 14 let.

Filmček je nastal v prejšnjem šolskem letu, ustvarili pa so ga (takrat) sedmošolci Ema Ribarić, Hana Pašič, Ida Štefanič in Rok Simonič, osmošolke Jana Molek, Iris Ogorevc, Maša Črnugelj, Manca Šega in Nina Novak ter devetošolka Dorotea Muc. Čestitamo za še en uspeh naših mladih animatorjev!

Film je nastajal pod mentorstvom Lene Lekše in naše rojakinje Jelene Dragutinović iz Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon iz Ljubljane, profesorice likovne umetnosti na naši šoli Duške Vlašič in kustosinje pedagoginje v Belokranjskem muzeju Alenke Misja. Čestitamo tudi mentoricam!

Fotografije prikazujejo postopke v nastajanju animiranega filma Kako je nastal metliški grb. Vikend delavnico smo izvedli v mesecu maju 2023.

Film je nastal v produkciji Društva Slon, koproducenta sta bila OŠ Metlika in Belokranjski muzej Metlika. Projekt je finančno podprl Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije.

Priznanje

Dostopnost