V četrtek, 1. 2., smo na šoli izvedli delavnico za nadarjene učence Priprava kruhkov in namazov.

Po pouku smo se zbrali v šolski gospodinjski učilnici, kjer so učenci pod mentorstvom učiteljic Duške Vlašič in Špele Cimerman Hudopisk in s pomočjo učiteljice Nives Bradica pripravili hitre kruhke, različne namaze, popečene piščančje trakce in falafle, dve vrsti limonade in lično uredili mize. Z nekaterimi jedmi so se srečali prvič – s falafli, fižolovim, čičerikinim in avokadovim namazom –, nekatere pa so jim bile bolj znane – tunin namaz, skutni namaz z zelišči in piščančji trakci.

Priprava jedi je bila zanimiva in kratkočasna, saj smo se med delom tudi zabavali.

Na koncu smo se zbrali ob lepo aranžirani mizi in poskusili vsako od pripravljenih jedi.

Delavnico smo zapustili s prijetnimi vtisi in z željo, da bi še kdaj ustvarjali kaj za pod zob.

POVEDALI SO …

Najbolj zanimivo mi je bilo delati piščančje trakce, po okusu me je razočaral čičerikin namaz, ki sem ga naredil. Sem pa tudi brisal posodo in počistil mizo.

Luka

Najbolj zanimivo mi je bilo delati piščančje trakce, ki so me tudi navdušili. Delala sem skutni namaz z zelišči ter pripravljala piščančje trakce.

Ajda

Najbolj so me navdušili čičerikini polpeti. Sicer pa sem delala falafle – čičerikine kroglice – rezala sem kruh in pomivala posodo.

Hana P.

Najbolj všeč mi je bilo pripravljanje limonade. Razočaral me je čičerikin namaz, pripravljala pa sem limonado ter skutni namaz z zelišči in pomagala pri dekoraciji mize.

Lina

Najbolj zanimivo mi je bilo delanje tuninega namaza, ki me je navdušil. Razočarana pa sem bila nad avokadovim namazom. Sem pa tudi pomagala pri dekoriranju avokadovega namaza, dekorirala sem mizo in delala limonado iz granatnega jabolka.

Ina

Najbolj všeč mi je bilo delanje limonade, najbolj razočaral me je fižolov namaz. Delala pa sem ta namaz, limonado ter dekorirala mizo.

Hana R.

Najbolj zanimivo mi je bilo delanje vseh namazov. Razočarala oziroma navdušila me ni nobena jed. Delala sem tunin in fižolov namaz ter dekorirala mizo in pomivala posodo.

Ajda C.

Meni je bilo najbolj všeč, da smo se naučili veliko novega ter na splošno cela izkušnja. Nobena jed me ni razočarala niti navdušila, saj so vse jedi same po sebi posebne, vsaka na svoj način. Jaz sem delala čičerikin namaz, pomagala pri peki piščančjih trakcev ter pomagala pri peki kruhkov.

Brina

Izjave zbrali Špela in Taja.

Dostopnost