V sredo, 26. 9., je potekal tretji dan projektnega tedna za devete razrede. Na šolo je zjutraj prišla Slovenska vojska in imela predstavitev svojih vozil in opreme. Bilo je vse polno vojakov in oklepnih vozil. Devetošolci smo se najprej pomerili med sabo v kvizu in nato so tretješolci zapeli slovensko himno. Zatem smo si lahko od blizu pogledali vse stvari. Imeli so štiri oklepna vozila, nekaj kombijev in en motor.
Potem smo šli v Kulturni dom, kjer smo si ogledali film Slepilo. Film govori o Tadeju, odvisniku od drog, in njegovi punci Lani, ki bi ga rada rešila od odvisnosti. Da bi mu dokazala, da se je lahko odvaditi, se tudi ona začne drogirati, a kmalu tudi ona postane odvisnica. Zmanjkuje jima denarja, zato pride do tega, da se Lana začne prodajati. Da bi se rešila, gresta k Tadejevi mami in tam ostaneta en mesec. Ko pa gre Tadej ven po cigarete, sreča svojega prijatelja, ki ga povabi na pijačo. Zvečer na pijači jim prijatelj ponudi heroin, Lana ga vzame, ampak se predozira. Zato pristane v bolnišnici, kjer pa jo le rešijo. Tadeja pa najde Borko, preprodajalec, ki mu je dolžan, in ga ubije. Takrat se razburljiv film konča.
Po koncu filma smo imeli razgovor s Tonijem Kočevarjem, bivšem odvisniku, ki pa je danes svetovalec za različne vrste zasvojenosti. Iskreno nam je razlagal o svojem življenju, kako je prišel v svet mamil in kako se je ozdravil. Za tem je z veseljem odgovoril še na vsa naša vprašanja. Tako se je naš tretji dan zelo zanimivo končal.

Maj Perko, 9. b

Dostopnost