V ponedeljek, 4. 4. 2016, smo imeli na igrišču za šolo vajo za praktični del kolesarskega izpita. Tam smo se razdelili v dve skupini. Nekateri smo ostali na igrišču in vadili vožnjo s kolesom na poligonu, v tem času pa je druga skupina oblekla rumene brezrokavnike in odšla v spremstvu  na cesto. Ko se je ta skupina vrnila nazaj, smo še mi oblekli brezrokavnike in se odpravili po isti poti. Peljali smo se do krožišča, tam zavili navzdol mimo bencinske črpalke in vožnjo nadaljevali do križišča mimo lekarne. Ustavili smo se pri zdravstvenem domu, nekaj časa poslušali policistovo razlago in se počasi odpravili nazaj proti šolskemu igrišču.

Anja Željko, 5. a

 

V torek, 5. 4. 2016, smo imeli vaje za kolesarski izpit. Dobili smo se na igrišču za šolo. Razdelili smo se v dve skupini. Prva skupina je ostala na poligonu, druga pa je šla na cesto. Prvo skupino je vodila učiteljica 5. c razreda Tanja Vraničar. Drugo skupino pa učiteljica 5.b Jasmina Štampfelj, učitelj 5. a Tomaž Žugelj in dva policista. Ko smo vozili po cesti, se je pred nami na kolesu vozil eden, za nami pa s policijskim vozilom še drugi policist. Menim, da je bila vaja vsem všeč, še posebno poligon.

Lara Gorenc, 5. b

 

V četrtek, 7. 4. 2016, je 5. c imel vajo za kolesarski izpit. Zbrali smo se izza šole na igrišču. Tam so bili učitelji vseh treh razredov in dva policista. Razdelili so nas v dve skupini. Prva skupina je odšla na vožnjo po cesti, druga pa je ostala na igrišču, kjer se je preizkusila v vožnji po poligonu. Po približno 50 minutah sta se skupini zamenjali. Tako smo končali priprave na kolesarski izpit in se odpravili domov.

Nina Malić, 5. c

 

V torek, 12. 4. 2016, smo vsi petošolci opravljali praktični del kolesarskega izpita. Zbrali smo se na parkirišču pri Bračiki. Vsak je opravil tri vožnje. Prva vožnja je bila v spremstvu policijskega vozila, drugo je vsak vozil samostojno za vajo, pri tretji pa je šlo zares. Vsak je dobil majico s številko in začel z vožnjo. Najprej smo zavili levo proti vrtcu. Od vrtca smo zavili proti Šestici ter nato proti tovarni Beti. Od tam smo se spustili proti glavni cesti. Zavili smo desno proti križišču s semaforji. Nadaljevali smo proti vinski kleti in zavili desno proti parkirišču, kjer smo začeli z vožnjo. Na poti so našo vožnjo ocenjevali učitelji in policisti.

Tija Malatestinić, 5. c

Dostopnost