16 – 22 september 2016

Tudi naša šola se je pridružila Evropskemu tednu mobilnosti.

Z začasno zaporo dovoza do glavnega vhoda v šolo spodbujamo otroke in starše, da izberejo pot do šole, ki bo čim bolj varna. Hkrati pa spodbudimo gibanje ter ozaveščamo zmanjševanje onesnaženosti okolja s strani izpušnih plinov. Prostor okoli šole je tako postal bolj prijazen do otroške igre, saj je tudi parkirišče začasno postalo »igrišče«.

Učenci 5. razredov so v tednu mobilnosti tudi pripravili stenčas v šolski avli.

Na šoli poteka tudi igra Prometna kača. Dva tedna bomo beležili in spodbujali trajnostne oblike mobilnosti (hoja, kolesarjenje, skupinski prevoz). Naša želja je, da učenci v šolo prihajajo z okolju prijaznimi načini prihoda oz. prevoza, da se kolona vozil, ki se vije pred šolo zjutraj zmanjša in da starši pripeljejo otroka na parkirišče Pungart. Učenci se bodo sprehodili do šole, se razgibali in pred šolo varneje igrali.

Cilj Evropskega tedna mobilnosti je, da bi takšne navade postale del našega vsakdanjika. S tem bi zagotovo prispevali k lepšemu in varnejšemu odraščanju naših otrok.

Še nekaj misli učencev ob pripravi stenčasa:

Teden mobilnosti je namenjen temu, da nas čim več pride v šolo s skupinskim prevozom, peš ali s kolesom, saj tako pomagamo ohraniti svež zrak in zdravo okolje. Jaz si želim, da bi nas čim več prišlo v šolo peš, s kolesom ali s skupinskim prevozom, da bi bilo naše okolje še naprej čisto in da bi iz dneva v dan dihali svež in čist zrak, ne pa umazanega.

Ana Škof, 5.a

16. 9. 2016 se je začel teden mobilnosti. Na naši šoli poteka Prometna kača, v kateri sprašujejo kako smo prišli v šolo. Starši ne smejo parkirati tik pred šolo. To nam je všeč, saj se lahko igramo na parkirišču brez da bi na poškodoval kakšen avto. Potrudili se bomo, da bomo v šolo prišli peš, s kolesom (po kolesarskem izpitu) ali s skupinskim prevozom.

Nana Kambič, 5.b

V tednu mobilnosti hočemo spodbuditi, da otroci hodijo v šolo peš, se skupinsko vozijo ali uporabijo javni prevoz. Teden mobilnosti je namenjen ozaveščanju in odgovornem ravnanju, ki vpliva na vse. Zato vas prosimo, da v šolo pripešačite s postajališča Pungart.

Eva Lapajna, 5.c

tedenmobilnosti

Dostopnost