V petek, 30. septembra 2016,  je v Metliki potekal 35. slikarski ex tempore mladih likovnikov Bele krajine.  Sodelovali so učenci iz OŠ Metlika, OŠ Podzemelj, OŠ Loka, OŠ Mirana Jarca in OŠ Milke Šobar Nataše iz Črnomlja, OŠ Dragatuš, OŠ Stari trg, OŠ Vinica, dijaki Srednje šole iz Črnomlja, varovanci VDC Črnomelj, kot posebni gostje pa še učenci iz OŠ Ozalj, OŠ Grm in Srednje vzgojiteljske šole iz Novega mesta, skupaj 61 mladih ustvarjalcev.

Našo šolo so zastopali Nana Mihelčič, Lea Žlogar, Adrijana Radman, Ana Pečarič, Leon Pečarič, Urban Kočevar, Mateo Rajaković, Julia Kočevar, Manca Bajuk, Pia Šuklje in Eric Pibernik, pod mentorstvom Duške Vlašič.

Slikali smo na platna z akrilnimi barvami. Organizator srečanja Društvo prijateljev mladine nas je mlade ustvarjalce poskušal spodbuditi s temo Bele niti v barve spleti. Sponzor tokratnega srečanje je bila Beti, d.d., zato je bila motivika našega dela tesno povezana s podjetjem. Tako smo slikali delavce pri delu, stroje, navitke preje, okolico tovarne,… . Več in bolj slikovito na fotografijah.

V četrtek, 17. novembra 2016,  smo se udeležili otvoritve razstave slik, nastalih na 35. slikarskem ex temporu mladih likovnikov Bele krajine.  V bivši trgovini Beti v Metliki je na ogled je postavljenih 61 slik na platnu, ki so jih naslikali udeleženci srečanja, med njimi naši učenci Nana Mihelčič, Lea Žlogar, Adrijana Radman, Ana Pečarič, Leon Pečarič, Urban Kočevar, Mateo Rajaković, Julia Kočevar, Manca Bajuk, Pia Šuklje in Eric Pibernik, pod mentorstvom Duške Vlašič.

Otvoritveni prostor je bil povsem poln obiskovalcev, ki so lahko spremljali program, pripravljen na naši šoli. Učenke in učenec so odlično peli, deklamirali in povezovali govore Alenke Muc, predsednice DPM Metlike, organizatorja ex tempora, Maje Čibej, direktorice Beti Metlika, sponzorja slikarskega srečanja, Darka Zevnika, župana Občine Metlika, in Natalije Kocijančič, pedagoške svetovalka za likovno umetnost na Zavodu RS za šolstvo.

Razstava bo v Betini trgovini na ogled do 15. decembra 2016, potem pa začne svoje potovanje po vseh sodelujočih šolah.

Čestitamo našim mladim slikarjem in nastopajočim na otvoritvi.

Dostopnost