V torek, 6. 12. 2016., je bila za učence 8. in 9. razreda na šoli organizirana tržnica srednjih šol.

Učenci smo si lahko ogledali različne predstavitve srednjih šol, da smo dobili občutek, kam naprej po končani osnovni šoli. Predstavile so se sledeče šole: SŠ Črnomelj, s Šolskega centra Novo mesto: Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola, Srednja zdravstvena in kemijska šola, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, Srednja strojna šola; Ekonomska šola Novo mesto, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija Novo mesto, SŠ za gostinstvo in turizem Novo mesto, Gimnazija Novo mesto, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana.

Pri vsaki šoli smo dobili nekaj napotkov, saj nekateri še nismo prepričani, kam bi šli naprej. Seznanili smo se tudi s programom vsake šole, da bi si vsak posameznik lahko približno predstavljal, kaj je zanj in kaj ni.

Mislim, da nam je tržnica srednjih šol zelo pomagala, saj sem jaz osebno dobila velik vpogled na ponujene šole in veliko nas je tudi pridobilo neko predstavo o ustvarjanju naše kariere.

Maja Šuklje, 9. a

Tržnice so bile zelo poučne, saj so nam ponudile veliko informacij o določeni srednji šoli in nadaljnjem izobraževanju. Dogajanje pa so popestrili dijaki, kar mi je bilo zelo všeč, saj smo tako šolo videli tudi z njihovega zornega kota.

Lea Žlogar, 9. b

Dostopnost