V petek, 13. 1. 2017, smo se učenci 9. razreda odpravili v Srednjo šolo Črnomelj. Ob prihodu nas je pozdravila ravnateljica šole ga. Elizabeta Prus. Nato so nam dijaki predstavili program gimnazije in strojne šole. Podrobno so nam predstavili, kako poteka pouk, in nam z veseljem opisali ekskurzije ter druge obšolske dejavnosti.

Po predstavitvi smo se razdelili v tri skupine. Izmenično smo si ogledali programe v različnih treh učilnicah. Prva skupina si je najprej ogledala, kako na šoli izgleda biologija, spet druga skupina si je ta čas ogledala, kako izgleda matematika, tretja skupina pa si je v računalnici ogledala predstavitev 3D-tiskalnika. Tukaj je vsak dobil izdelek, na katerem je bilo njegovo ime. Po ogledu smo se zahvalili in počasi odšli proti šoli.

Obiska sem se zelo veselil, že zaradi tega, ker razmišljam, da bi se vpisal v to šolo. Še posebej sem bil vesel, ker sem tam videl brata, ki obiskuje gimnazijo. Na šoli me je pritegnilo tudi to, da je šola nekoliko manjša, ima tudi manj dijakov in na hodnikih ni prerivanja zaradi prostora. Začutil sem tudi sproščenost, dobro energijo in razumevanje med dijaki.

Miha Režek, 9. a

Dostopnost