V ponedeljek, 6. 3. 2017, smo 6. razredi odšli na Pohorje na smučarski tečaj, in sicer na smučišče Trije kralji. Odšli smo že ob 6. uri zjutraj. Vozili smo se približno 3 ure, dokler končno nismo prišli na želeni cilj. Ko smo prišli v hotel Jakec, smo šli na smučišče, kjer smo se razdelili v 3 skupine.

Po 2 urah smučanja smo šli na malico in nato spet smučat. Po približno 2 urah smučanja smo šli v sobe, kjer smo se preoblekli, se razpakirali in nato odšli na naravoslovno uro, kjer so nam predavali o Pohorju, mi pa smo reševali učne liste, ki jih bo učiteljica tudi ocenila. Po kratkem odmoru smo šli na večerjo in po večerji odšli na pohod. Po pohodu smo se napotili v sobe, kjer smo se preoblekli in kmalu odšli spat.

Naslednjega jutra smo šli ob 8. uri na zajtrk in po zajtrku na smučišče, kjer smo do kosila smučali. Po kosilu smo imeli čas, da se preoblečemo in ponovno odšli na smučišče. Po smučanju smo imeli malico in približno 1 uro počitka. Po počitku smo šli na večerjo in odšli na pohod z baklami. Ko smo se vrnili, smo imeli čas, da si pripravimo kovčke za naslednji dan. Potem smo šli spat. Naslednje jutro smo si do konca pripravili prtljago in šli na zajtrk. Do kosila smo smučali. Po kosilu smo se odpravili domov. Ko smo se vrnili, so nas na postajališču pričakali starši.

Učenci 6. razredov smo zelo veseli, da smo se udeležili smučarskega tečaja, kajti v smučanju smo zelo napredovali in navdušeno pričakujemo naslednjo zimo.

Alja Slobodnik in Tomaž Pečavar, 6. b

Dostopnost