V torek, 18.4.2017 smo se 3. razredi odpravili na ekskurzijo v Ljubljano. Ogledali smo si hišo eksperimentov in predstavo Super heroj. Najprej smo si ogledali hišo eksperimentov. Najljubši eksperiment mi je bila postelja z žeblji. Nato smo šli v restavracijo Mc. Donalds na sladoled. Potem smo si ogledali Prešernov trg in šli v gledališče Mini Teater. Usedli smo se na sedeže in pričeli z ogledom. Predstava mi je bila zelo, zelo všeč. Še vedno ne morem verjeti, da je en igralec igral štiri osebe. Meni je bilo zelo lepo. Komaj čakam na novo ekskurzijo.

Luka Kozjan, 3.A

Zjutraj sem se zbudil, pojedel zajtrk, se oblekel in odšel na Pungart. Ob 7.30 smo odšli v Ljubljano. Ko smo prispeli, smo šli v Hišo eksperimentov. Najbolj všeč mi je bilo ležanje na plastičnih žebljih. Tam smo bili 1 uro. Potem smo šli v Mcdonalds pojest sladoled. Dobre sladolede imajo. Nato smo se odpravili v lutkovno gledališče. Videli smo Španca,ki je igral 4 vloge. Naslov predstave je bil Super heroj. Predstava je bila malce strašljiva, ampak vseeno zelo dobra. Po koncu predstave, nam je Španec povedal kako se je vživljal v različne vloge v angleškem jeziku, zato da smo ga lahko razumeli. Ko smo se peljali nazaj z avtobusom, smo se zelo zabavali. Šteli smo avte. Zelo rad bi še enkrat obiskal Hišo eksperimentov s svojo družino.

Enej Per, 3. a

V torek,18.4.2017, smo šli učenci 3. razredov na ekskurzijo v Ljubljano. Ogledali smo si predstavo Super heroj. Najprej smo šli v Hišo eksperimentov. Najbolj všeč mi je bila postelja z žeblji, ogledalo, veliki mehurčki, barvni ogenj, vožnja avta, ko pogledaš v nekaj in ti pokaže tvoje oko, ter pogovarjanje na daljavo s pomočjo dveh velikih krožnikov. Po ogledu smo odšli na sladoled. Nato smo si šli ogledat predstavo Super heroj. Predstava je govorila o dečku, ki je grdo sanjal. Po predstavi smo se veselo odpravili proti domu. Na ekskurziji mi je bilo zelo lepo. Najbolj mi je bilo všeč v hiši eksperimentov.

Staša Popovič, 3. a

V torek smo odšli na tehniški dan v Ljubljano. Ko smo prispeli, smo si ogledali Ljubljano. Videli smo kipe, trgovine, tržnico… Potem smo odšli v Hišo eksperimentov. Tam je bilo zelo lepo. Imeli so veliko eksperimentov, ki smo jih lahko preizkusili. Najbolj zanimiva mi je bila postelja iz žebljev. Tam smo bili 45 minut. Ko je 45 minut minilo, smo odšli na sladoled v McDonalds. Sladoled je bil zelo dober. Ko smo sladoled pojedli, smo odšli v Mini teater. Gledali smo predstavo, ki se imenuje Super heroj. V tej predstavi je igral samo 1 igralec, ki je imel 4 vloge. V tej predstavi so bile maske. Ta predstava je bila tudi malo strašna. Ko je bilo predstave konec, smo šli domov. Bilo mi je zelo lepo.

Žana Goleš, 3. A

V Ljubljano smo odšli z avtobusom. Najprej smo šli v Hišo eksperimentov. Bilo je zelo zanimivo, še posebej milni mehurčki, ker sem se oblekla v njega. Potem smo šli na sladoled v Mcdonalds in še malo pojedli. Na koncu smo šli v gledališče na predstavo. Nekaterim je bila strašna, nekaterim pa ne. Igralec iz Španije je igral 4 vloge. Zelo se je dobro naučil. Potem smo šli na avtobus in domov.

Lea Zorec, 3.a

Zjutraj sem se zbudil, pojedel zajtrk, se oblekel in odšel na Pungart. Ob 7.30 smo odšli v Ljubljano. Ko smo prispeli, smo šli v Hišo eksperimentov. Najbolj všeč mi je bilo ležanje na plastičnih žebljih. Tam smo bili 1 uro. Potem smo šli v Mcdonalds pojest sladoled. Dobre sladolede imajo. Nato smo se odpravili v lutkovno gledališče. Videli smo Španca,ki je igral 4 vloge. Naslov predstave je bil Super heroj. Predstava je bila malce strašljiva, ampak vseeno zelo dobra. Po koncu predstave, nam je Španec povedal kako se je vživljal v različne vloge v angleškem jeziku, zato da smo ga lahko razumeli. Ko smo se peljali nazaj z avtobusom, smo se zelo zabavali. Šteli smo avte. Zelo rad bi še enkrat obiskal Hišo eksperimentov s svojo družino.

Enej Per, 3. a

Včeraj smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano. Najprej smo šli v Hišo eksperimentov. Najboljši eksperimenti so mi bili postelja z žeblji, vožnja malega avtomobilčka… Potem smo šli mimo Prešernovega trga in v Mcdonalds. Tam smo jedli sladoled in hrano iz našega nahrbtnika. Sladoled je bil odličen. Potem smo šli v gledališče. Ogledali smo si špansko predstavo, kjer je štiri vloge igral eden človek. Potem smo šli z avtobusom domov. Zelo mi je bilo všeč.

Katja Novak, 3. a

V torek smo šli z avtobusom v Ljubljano. Najprej smo si ogledali Ljubljano. Potem smo šli v Hišo eksperimentov, kjer nas je čakala sošolka Ana. V Hiši eksperimentov smo lahko delali poskuse. Imeli smo na voljo 60 poskusov. Sama sem jih naredila kar nekaj. Naredila sem poskus z mehurčki, kjer sta me dve učiteljici hoteli spraviti v mehurček. Tam so imeli še posteljo iz žebljev. Z Ano sva preizkusili veliko eksperimentov. Potem smo šli v Mcdonald’s na sladoled. Šli smo še na lutkovno predstavo. Bila je zelo lepa, enim je bila tudi strašna. Nastopil je samo en igralec. Potem smo se še malo sprehodili in z avtobusom odpeljali v Metliko. V Metliki sta me čakala mama in bratec Jakob.

Nina Kavčič, 3. b

V Ljubljani smo bili v Hiši eksperimentov, v Mini teatru in na ogledu Ljubljane. V Hiši eksperimentov mi je bilo všeč veliko poskusov. Tri najboljši poskusi so bili: ogenj, ki spreminja barve, postelja iz žebljev, ki so se dvigovali in avto, ki je imel na sebi kamero, katera je bila povezana z računalnikom. Ko smo končali v hiši eksperimentov, smo se sprehodili po Ljubljani. Ker je bilo zunaj zelo mrzlo, smo odšli na toplo v Mcdonald’s. Potem smo šli v Mini teater gledat predstavo. Meni je bila predstava všeč. Na trenutke se mi je zdela smešna, na trenutke pa strašna.

Anže Kambič, 3. b

V Ljubljani smo šli v hišo eksperimentov. Tam smo delali različne poskuse. Najbolj mi je bila všeč postelja z žeblji. V hiši eksperimentov sem se dotaknila strel v krogli. Nato smo šli v Mcdonald’s in si pojedli sladoled. Potem nas je pot vodila po Ljubljani, kjer smo na mostu videli zmaja. Čas je bil, da si ogledamo predstavo v Mini teatru. Predstava je bila zanimiva in strašna. Po končani predstavi smo odšli na avtobus in se odpeljali v Metliko.

Hana Rus, 3. b

S šolo smo šli na ekskurzijo. Bilo mi je zelo lepo. Najlepše mi je bilo, ko smo gledali predstavo v angleškem jeziku s slovenskimi nadnapisi. Bili smo tudi v Hiši eksperimentov. Tam mi je bilo prav tako zelo zanimivo. Imeli so različne poskuse, a nisi mogel verjeti, kako je vse to mogoče. Najboljši poskus mi je bil z ognji, ker so spreminjali barvo. Ko pa smo hodili po Ljubljani, sem na mostu videl veliko ključavnic. Če bi jaz živel v Ljubljani, ne bi nikoli tam dal ključavnice. Izlet mi je bil dober, saj sem doživel veliko zanimivega.

Žan Gačnik, 3. b

Na potovanju v Ljubljano sem se imel zelo lepo. Najprej smo šli v Hišo eksperimentov. Tam mi je bil najbolj všeč avtek, ki je imel kamero in sem ga lahko vozil  kot pravi avto. Potem smo šli na sladoled in kasneje na predstavo. Najbolj mi je bil všeč začetek predstave, ker je bilo strašljivo. Zanimivo je bilo tudi, ko se je igralec preoblekel in zamenjal masko. Ampak bilo je dobro, ker nam je na koncu še vse razložil.

Tian Rušnov, 3. b

V torek zjutraj smo se zbrali na avtobusni postaji in se z avtobusom odpeljali v Ljubljano. Ko smo prišli v Ljubljano, smo šli v Hišo eksperimentov. Tam smo delali eksperimente z baloni, z ognjem in žico, naredili smo preizkus moči, preizkus vida, eksperiment s kroglo in na koncu smo iz mivke delali razne skulpture. Po hiši eksperimentov smo šli v Mini teater, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo. Po končani predstavi smo se z avtobusom odpeljali nazaj v Metliko, kjer so nas čakali starši.

Maja Hranilovič, 3. b

V Ljubljani mi je bilo lepo. Videl sem ograjo, na kateri so bile ključavnice zaljubljenih. V Hiši eksperimentov sem videl avtomobilček za vožnjo, posteljo iz žebljev, poskus z mehurčki. Najbolj mi je bila všeč predstava, vožnja avtomobilčka, postelja z žeblji in mehurčki. Z učiteljico in sošolci smo bili v Mcdonaldsu. Videl sem reko Ljubljanico in spomenik Franceta Prešerna.  Obiskali smo Mini teater, kjer smo si ogledali predstavo. Videl sem še čevlje, ki so viseli visoko v zraku na vrvici. Sprehodili smo se po trgu in pojedli sladoled. Videl sem veliko trgovin. Ljubljana mi je zelo lepo mesto.

Marko Makar, 3. b

V torek, 18. 4. 2017 smo se učenci 3. razredov odpravili v Ljubljano.

Ko smo prišli, smo šli mimo tržnice. Tam smo videli različne stvari. Nato smo se malo sprehodili po Ljubljani, šli smo tudi na Prešernov trg. Po sprehodu smo šli v McDonald’s na sladoled. Po sladoledu pa smo se napotili v Hišo eksperimentov. Tam smo si ogledali in tudi raziskali različne eksperimente. Meni je bilo najboljša postelja na žebljih. Zanimivo mi je bilo tudi spreminjanje barv ognja. Po končanem ogledu smo pojedli malico. Nato smo odšli v Mini teater, kjer smo si ogledali zelo zanimivo in lepo predstavo. Po končani predstavi smo odšli na avtobus in nazaj domov v Metliko.

Ta dan mi je bil zelo lep, najbolj pa mi je bila všeč Hiša eksperimentov.

Blaž Filak, 3. c

V torek, 18. 4. 2017 smo se 3. razredi odpravili v Ljubljano. Tam smo si ogledali Hišo eksperimentov in Mini teater.

V Metliki smo se dobili ob 7.30, ker nas je voznik Integrala ob tej uri odpeljal v Ljubljano. Ker v Hišo eksperimentov nismo mogli vsi, je šla ena skupina ta čas v McDonald’s. Potem smo se zamenjali. V Hiši eksperimentov šla najprej na posteljo z žeblji. Ni me bolelo. Ogledala sem si in preizkusila še druge eksperimente. Ko smo končani, smo si vsi skupaj ogledali še predstavo v Mini teatru.

Vsi srečni in veseli smo se po še enem razburljivem dnevu ob 15. uri vrnili v Metliko.

Tina Pezdirec, 3. c

V torek smo šli na šolski izlet v Ljubljano. Peljali smo se z avtobusom.

Ko smo prišli v Ljubljano, smo najprej šli v McDonald’s na sladoled. Nato smo odšli v Hišo eksperimentov. Tam je bilo veliko zanimivih stvari. Ležali smo na postelji z žeblji, se igrali z mehurčki, videl sem kroglo, iz katere iskrijo strele, opazovali glasbeno vetrnico, igrali smo igrico s kolesom in še veliko drugih stvari. Na koncu smo šli še v Mini teater. Igra je govorila o fantu, ki je rešil babico in vrnil svetlobo. Predstava mi je bila všeč.

Komaj čakam, da bom spet obiskal Hišo eksperimentov, ko bom pri starih staršev.

Rok Dular, 3. c

V torek, 18. 4. 2017 je naša šola organizirala izlet v Ljubljano za učence 3. razredov. Z nami so šli tudi učenci 3. razreda iz podružnične šole Suhor.

V Ljubljani smo si ogledali Hišo eksperimentov. V hiši smo videli razne eksperimente. Najboljši je bil postelja z žeblji. Najprej me je bilo strah, vendar sem ga nazadnje premagala. Tudi ostali eksperimenti so bili odlični. Ker je bilo slabo vreme, smo se ustavili v McDonald’su in se posladkali z raznimi dobrotami. Izlet v Ljubljani smo zaključili z ogledom predstave v gledališču Mini teater. Bilo mi je lepo in v Hišo eksperimentov bom povabila tudi svojo družino.

Ana Štubljar, 3. c

Dostopnost