KULTURNI DAN V NOVEM MESTU

V ponedeljek, 24.4.2017, smo si šli ogledat predstavo Tajno društvo PGC. Trajala je približno eno uro. Meni je bilo najbolj všeč, ko so vse vrgli po tleh in ko so kradli žebljičke pred Cvetačo ali Karfijolo. Potem smo si šli ogledat Jakčev dom. Tam sem videl veliko slik, najbolj všeč mi je bilo tihožitje mrtve ptice. Šli smo tudi v delavnico in naredili monotipijo z obrisom situle. Meni je bila najbolj všeč gledališka predstava.

Nik Nemanič, 5.b

KULTURNI DAN

V Novo mesto smo si šli ogledat gledališko predstavo Tajno društvo PGC. Predstava je bila zanimiva. Mihca je igral Rok Kunaver, Jožeta Jan Bučar, Metoda pa Matevž Muler. Po predstavi smo si šli ogledat Jakčev dom. Ogledali smo si veliko slik, a najbolj mi je bil všeč mali oltarček. Videli smo tudi kipe, avtoportrete in portrete. Zanimiva mi je bila slika pesnika in v ozadju njegovo muzo kot privid. Delali pa smo tudi monotipijo situle. Po končani delavnici smo se odpravili na avtobus. Ta kulturni dan mi je bil všeč, zato bi ga ponovila.

Maša Lojk, 5.b

V ponedeljek, 24. 4. 2017, smo se petošolci in šestošolci odpravili v Novo mesto, kjer smo izvedli kulturni dan. Prva postojanka je bil Kulturni center Janeza Trdine. Tam smo si ogledali predstavo Tajno društvo PGC v vrhunski izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana. Prevzela in navdušila nas je doživeta, dinamična in profesionalna igra ter veliko znanih igralskih obrazov. Polni vtisov smo se petošolci odpravili še v Jakčev dom, kjer smo si ogledali stalno razstavo Božidarja Jakca in likovno razstavo Dolenjskega muzeja. Na likovni delavnici smo izdelali monotipijo z motivom situle, saj zaradi teh izrednih umetniških stvaritvah železne dobe Novo mesto poimenujemo mesto situl. Šestošolci smo kulturni dan nadaljevali v Dolenjskem muzeju. Po ogledu arheološke podobe Dolenjske smo se preizkusili še v izdelavi sveč iz čebeljega voska in s tem sklenili zelo prijeten dan.

Dostopnost